Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Enforcer - Death By Fire
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records
Enforcer - Death By Fire
Dat zou wat zijn, wanneer Death By Fire de toon zet voor de nog te komen traditionele metalreleases. 2012 was voor dit subgenre op z'n zachtst gezegd een drama met een zeldzame uitschieter. Het Zweedse Enforcer zien we altijd graag komen, want er zijn weinig jonge bands die heavy metal met hoge vocalen beter uitvoeren dan zij. De eerste bonuspunten zijn al voor de titel die gelukkig niet zo gay als die van de vorige is, al is Diamonds ook een puike plaat!

Zoals verwacht, is er ook niet heel veel veranderd. Het meest opzienbarende is dat Adam Zaars er niet meer bij is en dat de zanger, Olof Wikstrand, zijn gitaar overgenomen heeft. Qua geluid is er niets veranderd, dus gaat het gewoon verder waar de vorige plaat opgehouden is. Het is dus nog steeds de sterk naar NWOBHM neigende heavy metal. Olof zingt, gilt en schreeuwt nog steeds de sterren van de hemel. De twinsolo’s zijn aanstekelijk en het geluid is optimaal.

Áls er dan toch een verschil genoemd moet worden, dan zou ik heel voorzichtig willen zeggen dat de plaat stabieler is. Zwakke songs hebben nog nooit een plaat van Enforcer gehaald, maar die onderlijn is gestegen. Dat is dan wel ten koste gegaan van de uitschieters naar boven. Death By Fire heeft maar twee erg sterke nummers en dat zijn Death Rides This Night en Mesmerized By Fire. De rest scoort eveneens een heel dikke voldoende, maar ergens had ik graag gezien dat deze plaat wat dynamischer geweest zou zijn. Een nummer in de trant van Katana of Running In Menace zou ook hier niet misplaatst zijn, maar dat zou dan ook hooguit de slagroom op de taart geweest zijn. Enforcer is en blijft een erg gave band. Hun contract bij Nuclear Blast is dik verdiend en van harte gegund.

Tracklist:
1. Bells Of Hades
2. Death Rides This Night
3. Run For Your Life
4. Mesmerized By Fire
5. Take Me Out Of This Nightmare
6. Crystal Suite
7. Sacrificed
8. Silent Hour / The Conjugation
9. Satan

Score: 87 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 28 januari 2013

Koop dit album in

Meer Enforcer:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Enforcer - Death By Fire
Reactie van Old Mhb op 28-01-2013 om 20:39u

Het album komt uit op 1 februari, wat niet vermeld staat in de rubriek " nieuwe releases ". Ben benieuwd.

Enforcer - Death By Fire
Reactie van Jwotne op 30-01-2013 om 16:31u
Score: 90 / 100

2012 was volgens mij een heel goed jaar voor traditionele metal! Steelwing - Zone of Alienation
Striker - Armed To The Teeth
Katana - Storms of War
Bullet - Full Pull
The Scams - Bombs Away
Accept - Stalingrad

En dit zijn dat alleen nog maar de uitschieters!

Nuja vet album dit nieuwe van enforcer, net een paar keer beluisterd via die stream van terrorizer magazine! Goeie plaat die net het niveau van diamonds niet haalt volgens mij!