Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2021

Insanity Alert - First Diagnosis EP
Jaar van release: 2012
Label: Eigen beheer
Insanity Alert - First Diagnosis EP
Naar Tirol verhuizen. Je moet er maar opkomen. Wat Kevin van The Apers’ redenen zijn geweest, hebben we nog niet gevraagd, maar wij vermoeden dat hij niets liever wil dan Oostenrijkse barbaren wat metalbeschaving bijbrengen. Er moet toch iemand zijn om de zaken recht te zetten in het land dat hooguit bekend staat om een handvol blackmetalbands en folkrommel. Aan Insanity Alert om daar eens verandering in te brengen.

Insanity Alert heeft wat dat betreft nog een lange weg te gaan. De eerste diagnose luidt dat ze in elk geval een lekker potje kunnen spelen. Liefhebbers van onder andere Municipal Waste en Nuclear Assault zouden in elk geval deze band eens een kans moeten geven. Dit eerste EP’tje is kort, maar geeft een prima indruk. Niet in de laatste plaats vanwege de hilarische cover van Iron Maiden’s Run To The Hills, maar ook de eigen songs zijn best aanstekelijk. Daarnaast zijn ze precies zoals je van thrash/crossover kan verwachten: korte energiestoten en lekker om eens op tekeer te gaan.

Kevin heeft duidelijk niet de eerste de beste lui met een instrument om zich heen verzameld. Spelen kunnen ze! Dat wil niet zeggen dat First Diagnosis een meesterwerk is. Het luistert lekker weg, en dat is een goed teken. Een prima indruk voor een EP van ruim tien minuten.

Tracklist:
1. Glorious Thrash
2. Blood Beach
3. Straight Jacket Mosh
4. Braincell Massacre
5. Crucified By Zombies
6. Run To The Pit

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 10 december 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]