Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Insanity Alert - Insanity Alert
Jaar van release: 2014
Label: Empire Records

Insanity Alert - Insanity Alert

De Oostenrijkse thrash/speedmetalformatie Insanity Alert, met Nederlandse zanger Heavy Kevy, levert met het gelijknamige album Insanity Alert hun eerste 'langspeler' af. Dat is enigszins overdreven, want de meeste van de vijftien songs halen de twee minuten niet. Het is dus kort maar krachtig, maar gelukkig iets langer dan de ep Second Opinion van een aantal jaren geleden.

De muziek is net als op die ep lekker snel, lekker hard, maar soms iets te kort om een echt flinke indruk te maken. Denken doet het nog altijd aan D.R.I., Toxic Holocaust, S.O.D. en Municipal Waste. De teksten zijn eigenlijk allemaal heerlijk onzinnig, maar passen goed bij het karakter van de songs. Alles lijkt te draaien om even flink te knallen zonder er al teveel bij na te denken, en dat werkt aardig. Het levert echter geen nummers op die je eindeloos kunt blijven herhalen. Daar zijn ze simpelweg te kort voor en helaas is het ook zo dat wanneer je net in een lekkere vibe zit, het liedje al weer is afgelopen. Dat het viertal ook anders kan, laat het horen met het uitzonderlijk lange (iets meer dan drie minuten) Blunt In/Blunt Out, dat na een ietwat rustige opbouw helemaal losgaat.

Niet al het materiaal van dit album is nieuw. Enkele songs troffen we al aan op eerdergenoemde ep en een eerder uitgebrachte demo. Zo ook de komische afsluiter Run To The Pit, dat een persiflage is op het welbekende Run To The Hills van Iron Maiden. Insanity Alert is met 29 minuten een fijne langspeler die je een flinke dosis gezonde thrash bezorgt.

Tracklist:
1. Glorious Thrash
2. The Claw (Of All That Is Evil)
3. Zongo vs. Eyeball
4. Macaroni Maniac
5. F.U.N.
6. Crucified By Zombies
7. Weedgrinder
8. Blunt In/Blunt Out
9. Flamethrower
10. Shit For Brains
11. Twist-Off Betrayal
12. Mankind Eraser (Must Destroy All)
13. Shell-Shocked
14. Arac Attack
15. Run To The Pit

Score: 74 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 3 juni 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]