Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-11-2020

Insanity Alert - 666-Pack
Jaar van release: 2019
Label: Season Of Mist
Insanity Alert - 666-Pack
De thrashmetalrevival is helemaal niet voorbij. Als je Insanity Alert wil geloven in ieder geval. Deze band uit Oostenrijk maakt party thrash in de puurste vorm. De invloeden van crossover zijn overduidelijk aanwezig en de nummers gaan vooral over bier, wiet en moshen. Duidelijk is dat de band zichzelf niet te serieus neemt. Met 666-Pack, waarschijnlijk een verwijzing naar Tankard, zijn de thrashers toe aan hun derde album. En blijkbaar is driemaal scheepsrecht, want dit kan wel eens het album zijn dat de band naar een groter publiek katapulteert.

Insanity Alert heeft Season Of Mist als label. Dit is opvallend, aangezien dit label vooral black-, death- en doommetalbands tekent. Maar bij het beluisteren van de cd wordt redelijk duidelijk waarom Season Of Mist ook deze band onder zijn hoede neemt. Want tussen de feestnummers zitten toch wel wat serieuze thrashmetalsongs. Na de intro Thirstkiller komt The Body Of Christ Is The Parasite, een crossovernummer pur sang. Ook Welcome To Hell en Demons Get Out! zijn nummers die niet zouden misstaan op een doorsnee thrashalbum.

Dit soort songs levert de band natuurlijk niet het label ‘party thrash’ op. Maar tracks als Windmilly Vanilli, I Come/I Fuck Shit Up/I Leave en A Skullcrushin’ Good Time zorgen daar wel voor. Het zijn korte nummers met pakkende refreinen die je bij de tweede luisterbeurt al mee kan zingen. Middelengebruik wordt natuurlijk ook verheerlijkt, bijvoorbeeld in het subtiele Two Joints en het vrolijke Why So Beerious? Ook iedereen die het verlangen koestert metalinterpretaties van klassieke disconummers te horen, zou deze plaat een keer op moeten zetten. Saturday Grind Fever is namelijk een verbouwde versie van Stayin’ Alive van Bee Gees. Voor ieder wat wils dus.

Een groot pluspunt van dit album is de lengte. In totaal staan er 21 nummers op deze plaat, die iets meer dan een half uur duurt. Doordat de nummers zo kort zijn, heb je continu herkenningspunten omdat je elke drie minuten het refrein van minimaal twee nummers hoort. Maar muzikale vaardigheid is natuurlijk ook belangrijk. Gelukkig beschikken de bandleden hierover. Gitarist The Dave Of Death wisselt goed tussen fijne, groovende riffs en korte solo’s. Drummer Don Melanzali is heel duidelijk beïnvloed door crossover, waardoor de muziek lekker stampend is. Zanger Heavy Kevy zingt agressief, maar articuleert ook goed. Hierdoor zijn de teksten goed te volgen en blijven de nummers, vooral de refreinen, snel in je hoofd zitten.

Met 666-Pack is Insanity Alert duidelijk klaar voor een groter publiek. Zelfs voor niet-partythrashers is deze release het beluisteren waard. De muzikale competentie is goed terug te horen, net als het speelplezier van de artiesten. Het is duidelijk een feestalbum, dus als je zin hebt in een huiskamerconcert is dit zeker een aanrader. Drink een biertje of benevel je op een andere manier en ga een half uur lang helemaal los. Maar de plaat is dusdanig goed dat eigenlijk iedereen die thrash metal een warm hart toedraagt dit album een kans moet geven.

Tracklist:
1. Thirstkiller
2. The Body Of Christ Is The Parasite
3. All Mosh/No Brain
4. Cobra Commander
5. Saturday Night Grind Fever
6. Echoes Of Death
7. Windmilli Vanilli
8. Stop….Slammertime!
9. Why So Beerious?
10. Mosh Mosh Mosh
11. One-Eye Is King (In The Land Of The Blind)
12. Welcome To Hell
13. Two Joints
14. Chronic State Of Hate
15. I Come/I Fuck Shit Up/I Leave
16. A Skullcrushin' Good Time
17. The Ballad Of Slayer
18. Demons Get Out!
19. 8 Bit Brutality
20. Death By Wrecking Ball
21. Dark Energon

Score: 82 / 100

Reviewer: Sam
Toegevoegd: 15 januari 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]