Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Fozzy - Sin And Bones
Jaar van release: 2012
Label: Century Media Records
Fozzy - Sin And Bones
Fozzy is eigenlijk een uit de hand gelopen grap. De band rond gitarist Rich Ward (Stuck Mojo) en de zingende worstelaar Chris Jericho nam het op de titelloze debuutplaat allemaal niet al te serieus. Maar de aanpak leidde toch tot een bescheiden succes. Succes dat per album groeide. Vandaar dat inmiddels plaat nummer vijf in de schappen ligt.

Het recept moge bekend zijn. Lekker in het gehoor liggende heavy metal met een modern randje en de nodige hardrock-invloeden. Tien hapklare songs die zich laten consumeren als gesneden koek. Simpel, doeltreffend, opgesierd met prima melodieën en met een hoofdrol voor Chris Jericho. De spierbundel weet zich iedere cd weer iets te verbeteren en ook nu komt hij met pakkende zanglijnen op de proppen.

Toch zijn het ook de goed geschreven songs die beklijven. Stevige hakkers als Spider In My Mouth of het titelnummer (erg catchy) doen het altijd prima. Opvallendste track is het afsluitende Storm The Beaches. Met recht een monstersong, vanwege de bijna twaalf minuten die het bakbeest duurt. Tegelijkertijd is het misschien wel het beste en meest veelzijdige nummer dat Fozzy tot nu toe fabriceerde. De gitaren jagen, soleren en riffen dat het een lieve lust is. Drums roffelen er afwisselend op los en zelfs een gevoelige intro is niet vergeten.

Wat Fozzy aflevert, is simpelweg compleet. Een heerlijk pretpakket met de nodige goede songs, een daverend slotstuk en degelijke individuele prestaties. Of de typisch Amerikaanse sound hier ook echt voet aan de grond gaat krijgen, moet nog blijken. Maar dat de band een prima plaat aflevert met dit goed geproduceerde Sin And Bones, dat staat als een paal boven water.

Tracklist:
1. Spider In My Mouth
2. Sandpaper
3. Blood Happens
4. Inside My Head
5. Sin And Bones
6. A Passed Life
7. She's My Addiction
8. Shine Forever
9. Dark Passenger
10. Storm The Beaches

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 5 augustus 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Damien op 05-08-2012 om 17:51u

Ik ga hem eens opzoeken! Chris Jericho is trouwens alweer druk aan de worstel intussen :)

Reactie van Jeroen op 05-08-2012 om 18:42u

Goed dat je het zegt. Meende dat ie uit de competitie was gekickt.

Reactie van Ace op 06-08-2012 om 19:02u

Hij is een tijd weg geweest, kwam terug, werd geschorst en is weer terug.