Enquête

Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

Bathory – A Fine Day To Die
Behemoth – Ov Fire And The Void
Burzum – Dunkelheit
Carach Angren – When Crows Tick On Windows
Celtic Frost – Circle Of The Tyrants
Cradle Of Filth – From The Cradle To Enslave
Darkthrone – Transilvanian Hunger
Deafheaven – Dream House
Deströyer 666 – I Am The Wargod
Dimmu Borgir – Progenies Of The Great Apocalypse
Dissection – Where Dead Angels Lie
Emperor – I Am The Black Wizards
Immortal – Withstand The Fall Of Time
Kvelertak – Mjød
Marduk – Panzer Division Marduk
Mayhem – Freezing Moon
Mercyful Fate – Satan's Fall
Primordial – Empire Falls
Samael – Baphomet's Throne
Satyricon – Mother North
Taake – Myr
Venom – Black Metal
Wiegedood – Ontzieling
Windir – Journey To The End
een andere blackmetalgerelateerde song, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    9 januari:
  • Hexis
  • Shadow Of Intent, Aversions Crown, Angelmaker, The Last Ten Seconds Of Life en Distant
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 34
  • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 75
  • Fabian Merkt (Coronatus) - 39
  • Paul H. Landers (Rammstein) - 57

Vandaag overleden:
  • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
  • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Review

Fozzy - Happenstance
Jaar van release: 2002
Label: SPV / Steamhammer Records
Fozzy - Happenstance
De geschiedenis van Fozzy is opmerkelijk te noemen. Nadat ze gevormd waren, zo'n 22 jaar geleden, zochten ze uiteraard voor een platencontract. De heavy metal die ze maakten, was het beste dat er toen te krijgen was (volgens hun). Een platencontract kregen ze, in Japan. Helaas werden ze ruim 20 jaar gevangen gehouden door de platenmaatschappij en waren ze genoodzaakt hun geweldige muziek uitsluitend uit te brengen in Japan. Ze hadden vette songs geschreven zoals Freewheel Burning, The Mob Rules, Where Eagles Dare etc. De nummers die ze maakten, werden echter gejat door bands als Judas Priest, Black Sabbath en Iron Maiden! Fozzy had geen inspraak, ze waren immers in de handen van de slechte japanse platenmaatschappij. 2 jaar geleden kwamen ze echter terug naar de USA om hun troon te reclaimen als koningen van de heavy metal!

Heel leuk allemaal natuurlijk, maar 100 % onzin. Fozzy is gewoon een coverband, maar wel 1 met humor. Goede humor, want dat hele verhaal is natuurlijk om je te bescheuren. Grote heavy metal iconen uit de jaren tachtig waarvan blijkt dat hun nummers gewoon van Fozzy gejat zijn! De band bestaat oa uit de worstelaar Chris Jericho als de met een gigantisch grote ego Moongoose McQueen. Verder heb je Andy Sneap als Lord Edgar Bayden Powell en de drummer KK Laflamme die wel 100 soorten kaas kan opnoemen! Erg grappig allemaal.

Maar uiteindelijk gaat het om de cd zelf. Die staat dus vol met covers van o.a. Iron Maiden (Where Eagles Dare), Accept (Balls To The Wall), The Scorpions (Big City Night) en Judas Priest (Freewheel Burning). Ze zijn goed ingespeeld en klinken goed. Maar verder is het niet zo bijzonder. Ook staan er eigen nummers op de cd (of: 'songs which aren't ripped off yet!'). Die zijn niet eens zo slecht, maar geweldig is het allemaal niet. Dan luister ik liever nog een keer naar The Mob Rules of L.O.V.E. Machine.

Fozzy is een erg originele coverband en met de bezetting vol met bekende namen zullen ze best wel wat bekendheid verwerven. Een band met humor dus en dat mis ik toch wel een beetje in de heavy metal. De muziek die op Happenstance staat is verder eigenlijk maar een beetje gewoontjes. Het is wel een lekker cd'tje voor op het strand of op vakantie. Maar meer ook niet.

Bekijk zeker eens hun website! Bordevol zelfverheerlijking van de band zelf!

Tracklist:
1. Whitechapel-1888
2. To Kill A Stranger
3. Happenstance
4. Freewheel Burning
5. The Mob Rules
6. Big City Nights
7. Crucify Yourself
8. L.O.V.E. Machine
9. Balls To The Wall
10. With The Fire
11. Where Eagles Dare

Score: 73 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 28 juni 2002

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.