Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat vind jij van de voorstellen van de Gezondheidsraad, om de geluidslimiet te verlagen en te verankeren in harde wetgeving?

Prima plan om het maximale volume te verlagen en bij wet vast te leggen
Verlaag de limiet, maar laat de naleving zoals nu over aan de sector zelf
Laat het volume onveranderd, maar zorg voor harde wetgeving en naleving
Laat de situatie zoals het is, extra beleid tegen gehoorschade is onnodig
De geluidslimiet moet juist omhoog (of helemaal worden vrijgelaten)
Maak concertgangers eerst eens bewust van het belang van oordoppen
Zorg eerst eens dat het publiek bij concerten niet door de muziek heenpraat
Met hoofdtelefoons naar luide muziek luisteren, zorgt voor veel meer schade
Het probleem zit niet bij muziek, want veel kinderen hebben al gehoorschade
Hou op met betuttelen, ga met echte problemen aan de slag
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  7 december:
 • In Flames, At The Gates, Imminence en Orbit Culture
 • Ter Ziele, Radeloos/Ziedend en Pothamus
 • 8 december:
 • Eindhoven Metal Meeting Warm-up Evening
 • Nile, Krisiun, In Element en Wrath Of The Nebula
 • 9 december:
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Haltpop Winterfest
 • Volbeat, Skindred en Bad Wolves
 • 10 december:
 • Dezerter en Offensywa
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Fabulae Dramatis en Dance With Dragons
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • 11 december:
 • Enter Shikari, Trash Boat en Wargasm
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • John Corabi
  7 januari:
 • Hedon Zwaar Nieuwjaar
  met o.a. Asphyx, Cryptosis en Graceless
 • Kutschurft
 • Ronnie James Dio - The Memorial Concert
Kalender
Vandaag jarig:
 • Anthony "T-bone" Tabone (Crimsonfire) - 50
 • Christophe "Kristof" Gérardin (Kronos) - 44
 • Fredrik "North" Norrman (October Tide) - 48
 • James McIlory (Cradle Of Filth) - 45
 • Maarten de Brauwer (Consensus) - 38
 • Nita Strauss (Alice Cooper) - 36

Vandaag overleden:
 • Greg Lake (Emerson, Lake & Palmer) - 2016
Review

Anvil - Juggernaut Of Justice
Jaar van release: 2011
Label: The End Records
Anvil - Juggernaut Of Justice
Ik zal eerlijk zijn, Anvil is nooit helemaal mijn band geweest. Ik heb Hard ‘n’ Heavy en Forged In Fire op lp en kan daar best van genieten, maar vind het niet compleet onterecht dat bands als Metallica er uiteindelijk met het goud vandoor zijn gegaan: zo goed was het uiteindelijk allemaal ook weer niet. Dat de sympathieke band na de in 2008 verschenen Anvil! The Story Of Anvil! documentaire uiteindelijk wel weer aan de bak is geraakt en met grote acts als Saxon en AC/DC op tour mag, juich ik echter wel degelijk toe, aangezien het hier nog steeds om een groep sympathieke en gepassioneerde personen gaat.

Ik had echter toch nog behoorlijke twijfels voor het album voor het eerst uit mijn speakers schalde, helemaal omdat ik albums als Plenty Of Power en Still Going Strong zeer matige platen vond en ook absoluut niet inzag waarom een band die dit soort werkjes afleverde volle zalen trekt. Gelukkig is dit bij Juggernaut Of Justice niet het geval. Sterker nog, ik heb bijzonder genoten van de compromisloze heavy metal met de eigenlijk afgrijselijke (maar o zo goedbedoelde) zang van meneer Lips. Anvil zal nu eenmaal nooit een intellectueel meesterwerk schrijven, maar als we die afgrijselijke teksten en rammelende zang laten voor wat het is, komt duidelijk naar voren dat Anvil gewoon het oldschool jaren ’80 vaandel nog steeds hoog houdt.

De ware kracht van de band ligt voor mij echter toch nog steeds bij snelle krakers als When All Hell Breaks Loose, The Ride en On Fire (waarvan bij de laatste Rainbows Kill The King er toch wel enigszins bovenop ligt), omdat deze nummers een heerlijk live gevoel teweeg brengen door het spetterende drumwerk van Robb Reiner. De mid-tempo nummers zijn in het geval van New Orleans Voo Doo best lekker, maar zodra we terecht komen op Conspiracy of een vreemd Black Sabbath-achtig nummer als Paranormal, dat echt gewoon nergens heen lijkt te gaan, slaat de verveling toch toe. Dat de nummers niet bol staan van interessante tempowisselingen of melodieuze solopassages, zien we maar even door de vingers. Zolang de songs maar snel zijn en rocken valt het allemaal niet op en luistert het erg fijn weg.

De productie is uitstekend, al is dat iets wat in de lijn der verwachtingen lag na een opname in de studio van Dave Grohl (altijd een fijn persoon om als vriend te hebben). Het is niet overgeproduceerd, maar men heeft een fijne balans gevonden tussen alle instrumenten en er klinkt een bijzonder vet gitaar- en drumgeluid. Dit alles maakt nog steeds niet dat Anvil een topper van jewelste neerzet, maar het aangeboden materiaal is goed genoeg om live een hoop mensen in vuur en vlam te zetten. Gewoon een sympathiek album van een leuke band, niets meer of minder.

Tracklist:
1. Juggernaut Of Justice
2. When All Hell Breaks Loose
3. New Orleans Voo Doo
4. On Fire
5. Fukeneh!
6. Turn It Up
7. The Rider
8. Not Afraid
9. Conspiracy
10. Running
11. Paranormal
12. Swing Thing

Score: 77 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 20 juli 2011

Anvil - Juggernaut Of Justice
Reactie van Damien op 20-07-2011 om 22:18u
Score: 80 / 100

Goede plaat, gun het de mannen echt :) Die docu heeft echt veel los gemaakt bij mij toendertijd.

Anvil - Juggernaut Of Justice
Reactie van Een Metalfan op 21-07-2011 om 09:29u

top 90 punten

Anvil - Juggernaut Of Justice
Reactie van cornie op 21-07-2011 om 13:17u
Score: 85 / 100

Na het zien van de docementaire DVD was ik er benieuwd naar het nieuwe werk.Prachtige CD vol goede gitaarriffs en de herkenbare drum sound van Robb Reiner . YES THEY ARE BACK!! En ik gun ze het van harte.

Anvil - Juggernaut Of Justice
Reactie van Johnny op 22-07-2011 om 18:10u

In het eerste stuk staat precies omschreven waarom ze het niet gered hebben. Ik lees altijd dat ze sympathiek zijn dat zal best wel. Maar daar verkoop je geen albums mee. R Blackmore vind ik ook niet sympathiek maar met DP en Rainbow verkocht veel albums. Kortom dit album zal ook wel niets doen.

Anvil - Juggernaut Of Justice
Reactie van Jeroen op 25-07-2011 om 19:12u
Score: 70 / 100

Aardig, maar niet meer dan dat. Een goede productie maakt deze verzameling metalclichés en duizend maal eerder gehoorde riffs en ritmes nog geen topplaat. De rolprent over deze heren was erg vermakelijk, maar sinds de vroege jaren '80 hebben ze nooit meer wat spannends uitgebracht. Degelijk, dat wel. Maar meer dan dat vind ik Anvil niet. Feit is en blijft dat een band wel een grondlegger kan zijn van een genre of speelstijl, maar als die band vervolgens aan alle kanten voorbij wordt gestreefd en op vlakken van songwriting en spel wordt afgetroefd, dan ontbreekt het gewoon aan serieus talent. Reiner vind ik een topdrummer, maar de simpele songs (die op zich best lekker klinken, maar daar gaat het niet om) gaan het ene oor in en het andere weer uit.

Anvil - Juggernaut Of Justice
Reactie van Bastiaan op 26-07-2011 om 21:47u
Score: 65 / 100

Tsja. Het is weer als vanouds. Weer vrij middelmatig allemaal. Ik gun het de heren van harte. Maar ik vrees dat het over een aantal jaren gedaan is het met het hernieuwde succes.

Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.