Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Def Leppard - Mirror Ball - Live & More
Jaar van release: 2011
Label: Frontiers Records
Def Leppard - Mirror Ball - Live & More
Ik kan me nog goed herinneren dat de debuut LP van Def Leppard, On Through The Night in 1980 uitkwam. Een LP die al meteen heel erg op Amerika was gericht, getuige het ijzersterke Hello America en waarmee de band vanaf het begin letterlijk en figuurlijk de wereld veroverde. "And the rest is history", zoals de Engelsen plegen te zeggen. Een lange carrière lag in het verschiet voor de band uit Sheffield, die wereldwijd al meer dan 65 miljoen LP's en CD's aan de man wist te brengen. En dan eindelijk, na dertig jaar muziek maken, een live CD. Volgens zanger Joe Elliott "de soundtrack van ons leven".

Om te beginnen met een minpunt: ik mis wel wat nummers op deze live dubbelaar (met DVD). Het al gememoreerde Hello America is helaas niet heel vaak terug te vinden geweest in de setlist van Def Leppard's live optredens, maar op een document als Mirror Ball had dat wat mij betreft eigenlijk wel gemoeten. Grote pluspunt: zoals van deze band verwacht mag worden klinkt het productioneel erg sterk, met een opvallend goed bij stem zijnde Joe Elliott (ben benieuwd of ze zijn stem opgepoetst hebben achter de productietafel). De samenzang bij Animal en bijvoorbeeld Foolin' klinkt echter vermoeid en niet zo fris als in andere pareltjes op deze schijf, dat is dan wel weer vreemd, maar ik vermoed dat er hier en daar wat gesampled is.

Toch is de CD als geheel wel een feest om naar te luisteren, zelfs als niet alle nummers je zo kunnen bekoren. Ik hou het toch op de wat oudere nummers zoals Foolin', Photograph, Rock Of Ages en het ietsjes recentere Let's Get Rocked omdat ik (maar dat is persoonlijk) lang niet alle albums en songs even sterk vind. De DVD die bij de CD wordt meegeleverd bevat diverse live opnamen en backstage beelden. Als het echter om beelden gaat, kan ik nog steeds met weemoed het concert van Rockpalast uit het begin van de tachtiger jaren opzetten. Dát was nog eens een concert vol power, en daarom was het prettig geweest als de DVD meer een 'through the times'- karakter had gekregen om de evolutie van de band in beeld te brengen. De drie nieuwe studionummers vind ik zelf een domper op deze energieke live CD. Teveel Queen en te weinig Def Leppard.

Als de kruitdampen zijn opgetrokken dan is Mirror Ball alles bij elkaar genomen een alleraardigst werkje geworden voor diegenen die de band al sinds de tachtiger jaren hebben gevolgd. Maar er had veel meer in gezeten.

Tracklist:
CD 1:
1. Rock! Rock! (Till You Drop)
2. Rocket
3. Animal
4. C’Mon C’Mon
5. Make Love Like A Man
6. Too Late For Love
7. Foolin’
8. Nine Lives
9. Love Bites
10. Rock On

CD 2:
1. Two Steps Behind
2. Bringin’ On The Heartbreak
3. Switch 625
4. Hysteria
5. Armageddon It
6. Photograph
7. Pour Some Sugar On Me
8. Rock Of Ages
9. Let’s Get Rocked
10. Action
11. Bad Actress
12. Undefeated
13. Kings Of The World
14. It’s All About Believin’

DVD:
1. Rock! Rock! (Till You Drop)
2. Armageddon It
3. Pour Some Sugar On Me
4. Hysteria
5. Nine Lives (music video)
6. C’Mon C’Mon (music video)

Score: 79 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 6 juli 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Old Mhb op 06-07-2011 om 17:25u

Als je het rockpalastoptreden van begin de jaren 80 bedoelt in de Westfalenhalle samen met Scorpions, Maiden, Priest, MSG, Krokus ... geef ik je gelijk. Fantastische dag was dat. Ik herrinner me wel dat Leppard meer moeite had om de mensen mee te krijgen dan de andere bands.

Reactie van Hans op 06-07-2011 om 19:43u
Score: 79 / 100

Die bedoelde ik inderdaad. Maar het was muzikaal wel het beste live optreden dat ik van hen heb gezien.

Reactie van peetn op 06-07-2011 om 20:00u
Score: 65 / 100

hun debuutplaat vond en vind ik nog hun beste...

Reactie van Johnny op 07-07-2011 om 07:38u

Ja dat was een goed festival op tv met allemaal groepen die net of net nog niet waren doorgebroken. Van Def Leppard had ik 20 jaar geleden al een live cd verwacht. Helaas zijn ze een beetje uit de picture, alhoewel hun laatste cd wel weer een hit was. Ik ben ook een jaren 80 afgehaakt. Ik ben aan het twijfelen of ik de cd zal kopen. Ik vind het een beetje een domper om terwijl je nummers genoeg heb er ook nog studio nummers op te zetten.