Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge
Jaar van release: 2008
Label: Mercury Records
Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge
Def Leppard is een band die het al jarenlang volhoudt, veel succes heeft geoogst en nog steeds oogst, wisselende platen af heeft geleverd EN commercieel denkt. Dat laatste vinden velen een vies woord, maar je kunt moeilijk een band verbieden om naar commercie te neigen, dus heb ik daar niet zoveel problemen mee. Muzikaal gezien heeft de band me eventjes geboeid in de beginperiode, maar jarenlang deed het me niks. Nu ligt de nieuwe schijf in de cd lade en mag ik lekker zeggen wat ik er van vindt.

Laat ik vooropstellen dat de cd lekker klinkt. Hij staat niet bol van de boeiende songs die blijven hangen, maar er wordt zeer solide gemusiceerd en met name de gitaarsolo's (vooral in Cruise Control) klinken heerlijk. De commercie van dit album komt het meest omhoog bij C'mon C'mon (de titel verraadt het al, eigenlijk) en het meezinggehalte van dit nummer zal het bij concerten en bij de schare guppies wel goed doen. Maar ook de als een ballad beginnende song Love is flink commercieel neergezet, met koortjes en akoestische gitaar, alhoewel het einde spetterend is met een heerlijke solo.

Is er nog wat temperamentvols te ontdekken? Jawel hoor, Bad Actress gaat er lekker tegenaan, een heerlijke pompende rocker met ook hier weer spetterend gitaargeweld. Overigens het enige nummer dat qua tempo flink tekeer gaat. Dat gitaarwerk overigens is wel een rode draad door deze cd, want het is érg in orde.

Terugkijkend op 11 songs moet ik bekennen dat Def Leppard me toch wel weer beet heeft. Misschien niet in de ijzeren greep zoals bij Pyromania, maar het gitaargeweld en de moddervette productie vergoeden voor mij persoonlijk veel ten opzichte van het wat wisselende karakter van de songs (nu eens niet in een studio ontstaan maar on the road), alhoewel er een paar uitschieters zijn die blijven hangen. De luipaard is niet dood, lang leve de luipaard !

Tracklist:
1. Go
2. Nine Lives
3. C'mon C'mon
4. Love
5. Tomorrow
6. Cruise Control
8. Only The Good Die Young
9. Bad Actress
10. Come Undone
11. Gotta Let It Go

Score: 88 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 11 juli 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge
Reactie van peetn13 op 11-07-2008 om 10:23u

in mijn ogen zijn het al lang geen rockers meer,hun eerste album was het beste,daarna nog een drietal die te pruimen viel maar vandanaf was het sissiemuziek

Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge
Reactie van dennis op 11-07-2008 om 13:50u
Score: 10 / 100

begraven of cremeren die bejaarden!!!

Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge
Reactie van Kees op 12-07-2008 om 11:55u
Score: 10 / 100

Ik heb ze op graspop gezien (lees: gehoord met de rug er naar toe), wat een sissie-muziek.

Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge
Reactie van Rinus op 14-07-2008 om 23:19u
Score: 1 / 100

De 1e is inderdaad het beste. High 'n had ook nog zijn momenten. Daarna was het over and done.

Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge
Reactie van Rick op 07-01-2009 om 20:09u

Na DEATH voor mij de meest technische GRINDCORE ever...Leppard rules!