Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Onslaught - Sounds Of Violence
Jaar van release: 2011
Label: AFM Records
Onslaught - Sounds Of Violence
Onslaught was nooit een originele band. Power From Hell was Venom verering, The Force klonk als Exodus en Slayer in de blender en In Search Of Sanity barstte haast uit elkaar van de Metallica- en Anthraxriffs. Nu stonden Engelse thrashbands nooit bekend om eigen inbreng (met uitzondering van Sabbat en Skyclad), dus op zich valt er mee te leven. Sounds Of Violence is namelijk een ijzersterke plaat. Wat Onslaught mist op het originaliteitsvlak, maken ze dubbel en dwars goed met geweldige songs en een karrenvracht aan supervette riffs.

Ten opzichte van Killing Peace is er niet bijster veel veranderd, al klinken de heavy stukken nog agressiever en de melodieuze stukken melodieuzer. Sy Keeler bewijst dat er ondanks de tijdelijke aanwezigheid van de technisch betere Steve Grimmet (In Search Of Sanity) maar één terechte Onslaught-zanger is en dat is Keeler. Met zijn felle sneren en giftige uithalen geeft hij menig neo-thrashblaffer het nakijken. Songs als Born Of War en het met Slayer-knipogen bezaaide Code Black luisteren vooral erg lekker weg. Mijn favoriete track is het geweldig opgebouwde Godhead dat met donkere melodielijnen en erg toffe solo's de vloer aanveegt met de binnenlandse concurrentie.

De productie van de plaat was in handen van Jacob Hansen en dat is te horen. Wat de sound betreft wijkt deze cd niet veel af van zijn laatste producten. Dat is jammer, want ondanks het vette gitaargeluid, lijkt het drumgeluid precies op dat van eveneens door Hansen geproduceerde bands als Destruction en Anubis Gate. Er lijkt een beetje een algemene Hansensound te ontstaan, zoals dat een jaar of tien geleden gold voor de bands die opnamen in de Abyss Studio. Bands moeten daarom oppassen dat ze qua productie niet teveel op elkaar gaan lijken.

Gelukkig is productie niet het belangrijkste en muzikaal maakt de band de verwachtingen zeker waar. Slechte songs heb ik niet kunnen ontdekken en de cover van Bomber (Motörhead) kan er mee door. Wegens het gebrek aan originaliteit bereiken deze Britten waarschijnlijk nooit de status van de voorbeelden, maar als ze af en toe met zo'n goed geschreven thrashplaat op de proppen komen, dan maakt dat geen reet uit. Sounds Of Violence biedt precies wat de titel doet vermoeden.

Tracklist:
1. Into The Abyss
2. Born For War
3. The Sound Of Violence
4. Code Black
5. Rest In Pieces
6. Godhead
7. Hatebox
8. Antiheist
9. Suicideology
10. End Of The Storm
11. Bomber

Score: 83 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 20 januari 2011

Koop dit album in

Meer Onslaught:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van robin op 20-01-2011 om 17:47u

ik koop heeeeeel zeker die schijf

Reactie van Tom op 21-01-2011 om 09:55u

Ik ben erg benieuwd, heb toch even kunnen genieten van de vorige plaat. Niet hoogstaand of bijzonder, maar wel een degelijke thrash plaat. Is het ding al te koop ?

Reactie van iron_dennis op 21-01-2011 om 12:50u

iek gheel zekr die schijf koop, vriend.

Reactie van vincent op 22-01-2011 om 19:09u

kopen?..niks kopen downloaden die handel?maar wel een goede cd.

Reactie van Ruud op 23-01-2011 om 17:22u

Downloaden is voor paupers

Reactie van Marco op 30-01-2011 om 19:19u

Ik ben een Pauper, hehehe

Reactie van Kootje op 02-02-2011 om 20:21u
Score: 85 / 100

Hele dikke moddervette plaat

Reactie van Een Metalfan op 14-06-2011 om 23:11u
Score: 86 / 100

heb deze plaat net gekocht
origineel is het inderdaad niet, maar als je van lekker stevige, agressieve en vooral beukende thrash houdt ben je bij onslaught zeker aan het juiste adres

zeer sterke plaat