Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

General Chaos - Calamity Circus
Jaar van release: 2010
Label: Cyclone Empire
General Chaos - Calamity Circus
Uit onverwachte hoek dient zich met het album Calamity Circus een serieuze kanshebber aan om op mijn jaarlijst van 2010 terecht te komen. Het Duitse General Chaos laat met hun debuut meteen een verpletterende indruk achter. Hoewel de band nieuw is, hebben de bandleden al lang en breed hun sporen verdiend. Zo zaten gitaristen Hendrik Bache en Flo Müller een tijd in Dew-Scented en komt vocalist Ercument Kasalar uit Tephra. En deze verzameling van goede muzikanten levert direct een meesterlijk goed album af.

General Chaos brengt een uiterst geslaagde mengeling van groove metal en hardcore. Het is lomp, log en uiterst agressief. Denk aan een soort collaboratie tussen Pantera, Entombed, Hatebreed en nieuwe Sepultura. Vanaf opener Speech wordt er met een moordend tempo gespeeld, met als hoogtepunten de tracks Black Belt, Calamity Circle en Incessantly, waar er slechts met de gesproken humoristische filmintro Trailer een klein rustpuntje is. Ercument Kasalar steelt de show met ijzingwekkend geschreeuw, terwijl strakke groovende riffs en vette breaks voorbij scheuren.

Helaas raast General Chaos in een klein half uurtje door het repertoire heen. Dit is echter het enige minpunt op een ijzersterk album. De luidsprekers van mijn stereo smeulen namelijk nog altijd na. Calamity Chaos is één brok agressie, gespeeld met gif en vol passie. En zo heb ik het graag. De toon is in ieder geval al gezet. Nu is het de taak om dit hoge niveau vast te houden voor toekomstig materiaal.

Tracklist:
1. Speech
2. Black Belt
3. Second To None
4. Trailer
5. Screen Berets
6. Kingsize Overdose
7. Calamity Circle
8. Swedeheart
9. Incessantly
10. Powder Monkey
11. Black As Disease

Score: 88 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 22 november 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

General Chaos - Calamity Circus
Reactie van Bastiaan op 22-11-2010 om 16:05u
Score: 85 / 100

Heerlijk plaatje!

General Chaos - Calamity Circus
Reactie van Een Metalfan op 05-12-2010 om 21:00u

jazeker