Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Crystal Viper - Defenders Of The Magic Circle: Live In Germany
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Crystal Viper - Defenders Of The Magic Circle: Live In Germany
Je moet het maar durven: na twee platen een live album uitbrengen. De Poolse heavy metalband Crystal Viper doet dat, terwijl ze (internationaal) nog maar nauwelijks naam hebben gemaakt. Daarmee debuteren ze voor AFM Records, bij wie ze nog later dit jaar een full length zullen uitbrengen. Defenders Of The Magic Circle: Live In Germany is, zoals de naam al doet vermoeden, opgenomen op het Magic Circle Festival 2009 van Manowar.

Ondanks dat Crystal Viper voor duizenden mensen gespeeld heeft, komt het op de opnames niet als zodanig over. Je zou eerder zeggen dat de locatie een zaaltje voor een paar honderd man was. Het enthousiasme is er in ieder geval niet minder om. Sterker nog, de songs klinken uitstekend. Het zijn met name The Island Of The Silver Skull en Shadows On The Horizon die mijn aandacht trekken. De belangrijkste rol is weggelegd voor Marta Gabriel. Ze is geen zangtalent en heeft geen best gevoel voor ritme, maar toch weet ze het behoorlijk goed te brengen. Het optreden duurt slechts een half uurtje.

Om het cd’tje op te vullen is er gekozen voor studiotracks die nog niet eerder uitgebracht zijn. De eerste is Secret Of The Black Water dat op het nog uit te brengen derde album zal staan. Mijn favoriet is Stronghold: Under Siege, wat een puik voorbeeld is van hoe traditionele heavy metal moet klinken. Ik ben geen liefhebber van live of compilatie albums, maar Defenders Of The Magic Circle: Live In Germany is zeker de moeite waard. Hopelijk is het een opstapje naar meer succes. Kwaliteit is iets dat Crystal Viper voldoende in huis heeft.

Tracklist:
1. Breaking The Curse
2. Metal Nation
3. Legions Of Truth
4. The Island Of The Silver Skull
5. Shadows On The Horizon
6. The Last Axeman
7. Secret Of The Black Water (bonus track)
8. The Wolf And The Witch (bonus track)
9. Stronghold: Under Siege (bonus track)
10. Obsession (It Burns For You) (Virgin Steele cover)

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 25 september 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van da -Z- op 30-09-2010 om 14:37u

De zangeres is geen zangtalent en heeft geen best gevoel voor ritme. Dat alleen al verteld mij dat ik deze cd niet hoef te checken. What's next: de drummer heeft geen ritme gevoel en de gitarist kan geen fatsoenlijke noot spelen. En de zanger is vals. Desalniettemin een lekker schijfje. Man man man waar gaat het heen met metalfan.nl