Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Crystal Viper - Tales Of Fire And Ice
Jaar van release: 2019
Label: AFM Records

Crystal Viper - Tales Of Fire And Ice

Tales Of Fire And Ice van de Poolse heavymetalformatie Crystal Viper is het tweede album in korte tijd na een pauze van vier jaar. Deze stilte werd doorbroken door Queen Of The Witches (2017). De groep lijkt het straffe, oude tempo van uitgaven weer te hebben opgepakt, want verleden jaar zag ook de ep At The Edge Of Time het levenslicht. Het begint echter te lijken op kwantiteit boven kwaliteit, want het nieuwste werk voelt aan als een lusteloze herhaling van zetten.

Er zit beslist een aantal aangename nummers tussen de tien tracks (waarvan twee kort en instrumentaal). Het aardige, uptempo Still Alive bijvoorbeeld, en ook de drie rappe songs Bright Lights, One Question en Under Ice. Niets nieuws onder de zon, maar deze nummers doen ook weinig onder voor eerder materiaal. De productie is af en toe wel flets en sommige toetsenpartijen hadden best wat meer op de voorgrond mogen treden.

De melodieuze metal is niet heel gecompliceerd en valt veelal terug op standaard songstructuren. Dit in combinatie met het gebrek aan ruwe energie dat enkele van de voorgaande albums wel hebben, maakt dat verveling al snel op de loer ligt. De wat flauwe (power)ballads Neverending Fire en Tears Of Arizona halen het helaas niet bij het heerlijke When The Sun Goes Down en Trapped Behind van het voorgaande album.

Het Poolse kwintet met frontvrouw Marta Gabriel lijkt met de afsluitende ballad en enkele andere tracks de richting van het Finse Battle Beast op te willen gaan, terwijl de groep het juist aardig deed als traditionele metalband in de hoek van Burning Point en Sister Sin. Crystal Viper vermaakt met Tales Of Fire And Ice, maar overtuigt niet.

Tracklist:
1. Prelude
2. Still Alive
3. Crystal Sphere
4. Bright Lights
5. Neverending Fire
6. Interlude
7. Under Ice
8. One Question
9. Tomorrow Never Comes (Dyatlov Pass)
10. Tears Of Arizona

Score: 65 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 december 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]