Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

36 Crazyfists - Collisions And Castaways
Jaar van release: 2010
Label: Ferret Music
36 Crazyfists - Collisions And Castaways
36 Crazyfists is inmiddels een welbekende naam in het metalcore-circuit. En dat is de volledige verdienste van de band zelf. Met een sterke reeks albums op de discografie zijn de mannen uit Alaska nu toe aan de vijfde langspeler: Collisions And Castaways. Een goede test voor de heren om te kijken hoe ver de band is anno 2010.

Toch heeft de band helaas weinig ruimte overgelaten voor verrassingen op dit album. Met alle respect: metalcorebands kunnen dat bij tijd en wijle wel gebruiken om zo hun platen interessant te houden. Toch blijft 36 Crazyfists zich voorzien van de bekende formule: een mengeling van metalcore en emo dat gepaard gaat met dikke riffs en breaks. Het is natuurlijk niet zo vreemd dat ze hier niet van afwijken, aangezien ze juist hierdoor zo groot zijn geworden, maar een beetje meer variatie zou wenselijk zijn.

Collisions And Castaways kent een behoorlijk valse start met de eerste drie tracks, die erg rommelig aanvoelen en simpelweg een duidelijke structuur missen. Dit is erg storend, aangezien het begin van de plaat de ware uitnodiging is voor de rest. Gelukkig herpakt de band zich hierna met het uitstekende en furieuze Death Renames The Light. Het is een punt waarna het album uiteindelijk toch in niveau toeneemt en waar de mannen van 36 Crazyfists toch weer laat horen wat ze allemaal in hun mars hebben. En dat is toch gewoon goede metalcore.

Ondanks het slechte begin van het album, is het eindproduct op zijn minst redelijk. Het grote probleem is dat het toch iets te voorspelbaar blijft en daarom bij verre geen hoog cijfer verdient. De automatische piloot zal voor het volgende album toch even uitgezet moeten worden, anders komt er zand in de machine. En dat zal zeer spijtig zijn. Zeker voor n van de toppers van metalcore.

Tracklist:
1. In The Midnights
2. Whitewater
3. Mercy And Grace
4. Death Renames The Light
5. Anchors
6. Long Road To Late Nights
7. Trenches
8. Reviver
9. Caving In Spirals
10. The Deserter
11. Waterhaul II

Score: 65 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 1 augustus 2010

Koop dit album in

Meer 36 Crazyfists:

[ Terug naar de Album Reviews ]

36 Crazyfists - Collisions And Castaways
Reactie van metaller op 06-08-2010 om 23:16u
Score: 50 / 100

Die 50 punten geef ik voor de muziek. de andere 50 die ik weggooi is voor de miserabele zang...holy shit... dat ze die eentonige bruller maar buitengooien

36 Crazyfists - Collisions And Castaways
Reactie van Steve op 07-08-2010 om 19:50u
Score: 95 / 100

S-C-H-I-T-T-E-R-E-N-D!!!

36 Crazyfists - Collisions And Castaways
Reactie van Bastiaan op 08-08-2010 om 12:42u
Score: 77 / 100

Verrassend album dat het over een andere boeg gooit dan de andere albums.

36 Crazyfists - Collisions And Castaways
Reactie van Row op 25-08-2010 om 13:29u
Score: 78 / 100

ik ga niet liegen, ik ben fan van deze band dus ben biased as hell maar ik kan me echt niet vinden in de review. Whitewater is 1 van de lekkerste nummers van het album.

Dat de verrassing er wat af is lijkt me wel terecht maar wat wil je. Op een gegeven moment is een bad wel een bepaalde weg ingeslagen. In mijn optiek doet deze band nog steeds wat ze het beste doet. Moddervette muziek maken en veel touren. Je kan jezelf niet tig keer uitvinden zoals ze deden met snowcapped romance. Iedere band heeft gewoon zijn master of puppets.