Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

The Gates Of Slumber - Hymns Of Blood And Thunder
Jaar van release: 2009
Label: Rise Above Records
The Gates Of Slumber - Hymns Of Blood And Thunder
The Gates Of Slumber behoort inmiddels tot de bekendere bands van de doom/stoner underground. Dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat in zes jaar tijd vier albums uitgebracht zijn. Behoorlijk productief dus! Ondanks dat deze heren niet bijzonder moeilijke muziek maken, heeft het me toch behoorlijk wat luisterbeurten gekocht om tot een eindoordeel te komen. Eigenlijk ben ik tot op de dag van vandaag nog niet zeker van mijn zaak, maar er zit wel een deadline te wachten.

Het geluid is precies zoals liefhebbers het willen hebben, namelijk ruw. De muziek van The Gates Of Slumber valt in mijn ogen het beste te omschrijven als duistere, epische NWOBHM. Na vele luisterbeurten vallen subtiele drumpartijen en fraaie zanglijnen echt op. De kwalitatief is niet altijd even goed, maar desondanks blijf ik naar dit album luisteren en dat beschouw ik als een goed teken.

Het is vooral dat ik twijfel over de kwaliteit van de songs. Hymns Of Blood And Thunder bevat zeker geen slechte nummers, maar de openers Chaos Calling en Death Dealer weten me niet te pakken. Het feest begint in mijn ogenpas echt met Beneath The Eyes Of Mars en The Doom Of Aceldama. Twee lange, pakkende, epische songs die vol met afwisseling zitten. Voorafgaand aan het magnum opus Descend Into Madness komt het sfeervolle instrumentale Age Of Sorrow. Daar staat dus wel tegenover dat er helaas nog wel wat zwakkere tracks op staan. Het eindresultaat zal meer dan bevredigend zijn voor de fans van het genre.

Tracklist:
1. Chaos Calling
2. Death Dealer
3. Beneath The Eyes Of Mars
4. The Doom Of Aceldama
5. Age Of Sorrow
6. The Bringer Of War
7. Descent Into Madness
8. Iron Hammer
9. The Mist In The Mourning
10. Blood And Thunder

Score: 85 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 28 september 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Jeffrey op 08-10-2009 om 19:11u
Score: 100 / 100

Ongekende kwaliteit weer!