Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Dying Fetus - Descend Into Depravity
Jaar van release: 2009
Label: Relapse Records
Dying Fetus - Descend Into Depravity
De grond trilt, de hemelen ronken, de winden zagen stuurse marsen en te midden van dit alles gniffelt Dying Fetus in het vuistje. Want wie de band na War Of Attrition had afgeschreven, loopt nu kant met hangende pootjes aan de retour te beginnen.. Dying Fetus is met het nieuwe album Descend Into Depravity weer helemaal terug aan het lompbrutehakbijlmolesteertrioolfront. De band moest er na de hergroepering duidelijk even inkomen en weer voor de plek onder de death metalzon knokken. Dankzij Descend Into Depravity is de spot inmiddels welverdiend geclaimd.

Verwacht uiteraard geen tweede Killing On Adrenaline of Destroy The Opposition, die tijden zijn geweest en het is zinloos om ze te blijven aanroepen terwijl de band ook verder moet. Toch leunt het nieuwe album geluidsmatig stevig op de oude platen. Nog steeds klinken de nummers diverser dan voorheen, maar héhé, anno 2009 kun je niet eindeloos monotone meuk blijven herhalen. Het oor wil zich ook eens kunnen inspannen en als de nummers behoorlijk worden aangekleed, dan is een solide sound in combinatie met interessante inhoudselementen een gouden greep. Met Descend into Depravity vat Dying Fetus de koe behoorlijk bij de horens.
De 'catchy' nummers die mij ten tijde van War Of Attrition durchfall bezorgden blijven op het nieuwe album volledig uit. Alles is dichtgetimmerd en er is geen ruimte voor terugkerende, pakkende deuntjes. Dying Fetus is weer extreem. Het geluid is weer verstikkend, de strot diep en stroperig en geen minuut van de 40 minuten durende plaat is nutteloos besteed.

De technisch-georiënteerde lijn wordt op Descend Into Depravity verder doorgetrokken, maar wordt nergens over the top of overheersend, terwijl de nummers bekwaam klinken en de intro van Conceived Into Enslavement voor een leuke verrassing zorgt. Dankzij het gestabiliseerde samenspel van geluid, riffs en de modderverre, donkere productie, dingt de band, minus gitarist Mike Kimball die de band vorig jaar verliet, weer mee naar de top van de extreme death metal, de plek waar Dying Fetus jarenlang met de stok niet weg te meppen was.

Tracklist:
1. Your Treachery Will Die With You
2. Shepherd's Commandment
3. Hopeless Insurrection
4. Conceived Into Enslavement
5. Atrocious By Nature
6. Descend Into Depravity
7. At What Expense
8. Ethos Of Coercion

Score: 87 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 22 augustus 2009

Koop dit album in

Meer Dying Fetus:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van iron_dennis op 22-08-2009 om 17:23u

Wat ik er tot nog toe van gehoord heb klinkt zeer overtuigend. Ik ben blij dat de tijden van DTO en KOA niet terugkeren!!

Reactie van Bart op 17-09-2009 om 18:19u

Het nieuwe album heeft me nog niet weten te overtuigen. Ik krijg steeds meer de indruk dat Dying Fetus zichzelf alleen maar aan het kopiëeren is. Laag riffje hier, valse solo daar... de heren zijn zeer vakkundig, maar de originaliteit is ver te zoeken.

Reactie van Artorius op 28-09-2009 om 10:42u
Score: 90 / 100

Na een paar dagen intensief beluisteren kan ik maar één ding concluderen, nl. dat Dying Fetus weer een beul van een album heeft opgehoest. Met 33 minuten wel wat aan de korte kant, maar verder valt er wat mij betreft weinig op aan te merken. Als je van technische death metal houdt, dan kun je niet meer om Dying Fetus heen.

Reactie van d.f. fan op 11-12-2009 om 12:53u
Score: 100 / 100

hey bart,

over originaiteit gesproken, je kan geen enkel band vergelijken met hun dat is john gallagher zijn idee ook, en zo spreken zijn riffs voor zich, petje af voor hem.

voor de rest valse solo daar zeg je nog, tot nu toe ben ik technisch geen valse solo's tegen gekomen, jij wel ?

Reactie van john op 05-01-2010 om 22:22u
Score: 100 / 100

deze klinkt weer geweldig,mijn favoriete death metalband.
TOPPER!