Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Tenet - Sovereign
Jaar van release: 2009
Label: Century Media Records
Tenet - Sovereign
Tenet is, wat je mag noemen, een sterrenteam. Nou maak ik graag vergelijkingen en was ik bang dat deze band wellicht een soort ‘Manchester City’ in de metalwereld zou worden. Een groep vedettes (want dat zijn deze heren absoluut) waarvan torenhoge verwachtingen zijn, maar de resultaten op z’n zachtst gezegd tegenvallen, omdat ze niet als team kunnen opereren. Behalve in de voetballerij helaas ook in de muziekwereld een terugkerend verschijnsel.

Ieder bandlid heeft wel iets kenmerkends uit zijn verleden meegenomen. Een positieve bijkomstigheid is dat als één van deze elementen je niet ligt, er altijd andere zijn die je wel goed kan vinden. Persoonlijk kan ik erg genieten van de typische Forbidden gitaarsolo’s van Glen Alvelais of het echte Exodus stemgeluid van Steve Zetro Souza. De tegenvallende factor op Sovereign is oprichter Jed Simon, die helaas te vaak met standaard riffs komt. Op de eerste helft van de plaat valt het nog wel mee. Sterker nog: Being And Nothingness en Crown Of Thorns zijn sterke songs, maar bij bijvoorbeeld Going Down moet ik echt moeite doen om een flinke gaap te onderdrukken.

Dat Steve Zetro Souza een zwaar onderschatte zanger is, bewijst hij hier maar weer eens. Zonder hem was deze review geëindigd met zeker tien punten minder. Nog altijd vind ik het vreselijk jammer dat hij Exodus verlaten heeft. Sovereign zal door haar snelheid en agressie ongetwijfeld de nodige fans krijgen. Het wegvallen van Strapping Young Lad zal daar mede oorzaak van zijn. Het resultaat is allemaal wat vrijblijvend. Misschien toch te hoge verwachtingen gehad.

Tracklist:
1. Being And Nothingness
2. Indulge Me
3. Crown Of Thorns
4. Unnameable
5. Take A Long Line
6. Going Down
7. Hail! Hail!
8. Watching You Burn
9. Sovereign

Score: 75 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 12 augustus 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Jorgo op 12-08-2009 om 11:58u

Heb net de twee nummertjes op myspace geluisterd, klinkt goed moet ik zeggen. Ik zag toch liever dat Zetro terug naar Exodus ging. Rob Dukes is een dertien in een dozijn schreeuwert waar er al veel te veel van zijn.

Reactie van Ed op 12-08-2009 om 14:41u

Jammer dat je ieder bandlid aanhaald in je stukje, maar over het werk van Gene Hoglan lees ik niets. Aangezien ze eerst Adrian Erlandsson de partijen wilden laten inspelen, hebben ze toch op het laatse moment voor Gene gekozen, en niet voor niets.

Reactie van Erik op 13-08-2009 om 11:05u
Score: 85 / 100

Een heerlijk beukende plaat die in tegenstelling tot de meest recente albums van Testament en Death Angel tenminste niet zo gepolijst klinkt.
Top!

Reactie van tankard op 13-08-2009 om 19:02u
Score: 86 / 100

heel vete plaat beukt van het begin tot het einde,het is een lekkere thrashdeath schijf met strapping young lad invloeden in