Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Robert Berry - The Dividing Line
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Robert Berry - The Dividing Line
Robert Berry is voor de echte kenner geen onbekende in de rockwereld, maar bij de meeste van ons zal er geen belletje gaan rinkelen bij de naam. Onterecht, want Robert Berry komt niet zomaar uit de lucht vallen. In de jaren zeventig maakte hij zijn debuut bij de band Hush en speelde daarna in Alliance en Boston. Hij maakte diverse soloalbums, waarvan The Dividing Line zijn meest recente is.

Kort door de bocht is The Dividing Line een aanrader voor de classic rock-liefhebber. De songs op het album klinken lekker in het gehoor en zijn zelfs catchy te nemen. Het is totaal aan jou om te bepalen of dat een goede of slechte zaak is.

The Dividing Line is een echt soloalbum. Robert Berry schreef de muziek en tekst zelf, zingt en bespeelt alle instrumenten. Het resultaat is een degelijk album gevuld met melodieuze rock plus een Amerikaans sausje. Denk bijvoorbeeld aan Journey, Foreigner en REO Speedwagon. Hoewel alles prima en lekker klinkt, stijgt het album niet tot grote hoogtes. De muziek is wat tam en niet echt verrassend. Dit maakt The Dividing Line geen topper. Niettemin is het album wel een luisterbeurtje waard. Check dan vooral het titelnummer, A Life Worth Living en Listen To People.

Tracklist:
1. The Dividing Line
2. One Good Man
3. Listen To The People
4. Faith
5. This Life
6. A Life Worth Livin'
7. Can't Let Go
8. I Gave You The Best of Me
9. Young Hearts
10. Wait
11. Life Is On Fire
12. Wait (bonus video)

Score: 74 / 100

Reviewer: Inge
Toegevoegd: 23 maart 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Erik op 24-03-2009 om 12:47u
Score: 90 / 100

Een heerlijk album met een zeer relaxte sfeer!