Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Captain, Your Ship is Sinking - Demo
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer
Captain, Your Ship is Sinking - Demo
Opgericht in 2006 en vanaf 2007 spelen ze in de huidige bezetting, Captain, Your Ship is Sinking uit Hengelo. Eind 2007 heeft men met JB van der Wal (Dr.Doom) de studio bezocht om 4 tracks in te blikken.

Deze 4 tracks, met een gezamenlijke lengte van bijna 23 minuten, begeven zich in het zelfde straatje (of oceaan in dit geval) waar ook bands als Burst, Neurosis en vooral Envy zich begeven. Zoals vaak in het genre werkt ook Captain, Your Ship is Sinking zich langzaam naar een muzikale uitbarsting toe. Voor een eerste demo klinkt het geheel erg overtuigend en heeft men behoorlijk sterke songs waarin woeste riffs worden afgewisseld met mooie cleane gitaarstukken en prima melodieën. Enige kleine minpunt zijn de af en toe ietwat eentonige vocalen maar dit wordt, vooral vanwege de korte speelduur, gelukkig nergens echt storend.

De demo is in een beperkte oplage in eigen beheer op cd-r met een handgemaakt hoesje uitgegeven. Voor meer info, bezoek hun myspace. Ik ben behoorlijk onder de indruk van deze demo, en ben erg benieuwd hoe de heren zich in de toekomst gaan ontwikkelen. Nederland heeft er in ieder geval weer een interessante band bij.

Tracklist:
1. Blood of the Martyr's Command
2. We Will Ninja Your Loot
3. Noah, Build me an Ark
4. No Shit, I am the Profesional Partycrasher
Reviewer: Armand
Toegevoegd: 3 september 2008

Koop dit album in

Meer Captain, Your Ship is Sinking:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Rinus op 03-09-2008 om 22:57u

Captain Stubbing? Captain Hook? Captain Jack?