Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Concept Of God - Visions
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records
Concept Of God - Visions
Robert Lowe staat tegenwoordig nogal in de belangstelling. Zo bracht hij vorig jaar met Solitude Aeturnus hun beste album tot nu toe uit en dit jaar overtuigde de beste man op het nieuwste Candlemass album King of the Grey Islands en tijdens de Candlemass tour. En nu is hij alweer te horen op het debuut cd van de nieuwe band Concept Of God waarin overigens ook de Solitude Aeturnus leden Steve Moseley en James Martin spelen. En de band wordt gecomplementeerd door John Covington, die vroeger drumde bij… Solitude Aeturnus.

Nouja, echt nieuw is de band niet want ze is opgericht in 1999 na het uitbrengen van het Solitude Aeturnus album Adagio. Maar pas nu vonden de heren de tijd om het debuutalbum op te nemen. Uiteraard vertoont het geluid van Concept Of God veel gelijkenissen met het werk van Solitude Aeturnus. Het enige verschil is dat Concept Of God snellere riffs bevat en dat de songs een stuk eenvoudiger zijn. Meer heavy metal dan doom. De kwaliteit van de songs is ook niet zo goed als wat de moederband bracht en zodoende kan je Concept Of God in alle aspecten beschouwen als de ‘light versie van Solitude Aeturnus’.

Het ietwat korte album eindigt met een geslaagde coverversie van de Rainbow klassieker Man On The Silver Mountain. Een leuk tussendoortje, maar een resoluut koopadvies geef ik zeker niet.

Tracklist:
1. Past Perfect
2. Visions (Nightmares)
3. Soul Embrace
4. Hearing Voices
5. Falling Down
6. Traces
7. Fires Of Life
8. Unspoken
9. Man On The Silver Mountain

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 november 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]