Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-05-2021

Overkill - Immortalis
Jaar van release: 2007
Label: Bodog Music

Overkill - Immortalis

Als liefhebber van speedmetal kun je niet om Overkill heen. Al jaren domineren ze dit genre met een constante stroom van kwaliteitsalbums die om de zoveel tijd verschijnen. Immortalis is hun nieuwste creatie. De vijftiende inmiddels, na het al twee jaar oude ReliXIV.

Overkill is door de jaren heen weer meer terug naar hun wortels gegaan. Al sinds Killbox 13 zijn de nummers weer wat sneller en harder dan voorheen. Iets dat we graag mogen horen. Op Immortalis is dat dan ook niet anders. Opener Devils in The Mist dat alle elementen van bekende Overkill-klassiekers draagt met een opening die doet denken aan Necroshine om vervolgens te vervallen in het typische Overkill geluid met het dominante geluid van bassist D.D. Verni en uiteraard de ‘maak het of kraak het’-zang van Bobby Blitz. Precies zoals we het al jaren graag mogen horen. In tegenstelling tot voorganger ReliXIV kent dit album niet echt een mindere song, maar moet daarbij wel aangetekend worden dat de groep wel erg op veilig heeft gespeeld met muzikale kunstjes die we eigenlijk al eens eerder hebben gehoord.

Immortalis is weer ouderwets goed zoals we dat gewend zijn van deze toppers uit de Verenigde Staten. Nummers als What It Takes en Walk Through Fire passen feilloos tussen de Overkill klassiekers. Hoewel het een solide album is geworden met geen echte uitschieters vallen de gastvocalen van Randy Blythe (Lamb of God) op in het nummer Skull and Bones wat erg goed heeft uitgepakt als ‘duet’. Hoewel er dit keer geen pretnummer bij zit als Old School op ReliXIV, vinden we toch weer een soort van ode aan het lange bestaan van de band, namelijk afsluiter Overkill V…The Brand met een melodie die veel Overkill-liefhebbers ongetwijfeld zullen kennen.

Tracklist:
1. Devils in The Mist
2. What It Takes
3. Skull and Bones
4. Shadow of A Doubt
5. Hellish Pride
6. Walk Through Fire
7. Head On
8. Chalie Get Your Gun
9. Hell Is

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 8 oktober 2007

Koop dit album in

Meer Overkill:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Overkill - Immortalis
Reactie van Rinus op 08-10-2007 om 20:52u
Score: 85 / 100

De beste overkill sinds jaren. Koop de cd's sinds feel the fire. De laatste paar vielen mij wat tegen. Waarom weet ik niet. Ben in ieder geval zeer verheugd met deze cd. Op het 1e gezicht. Vaak kom je er later pas achter hoe goed een cd echt is.

Overkill - Immortalis
Reactie van dennis op 09-10-2007 om 21:56u
Score: 55 / 100

Flauwe voorspelbare thrash plaat,OVERKILL is niet voor niks nooit doorgebroken,middelmatige zang,voorspelbare overgangen en flauwe nummers zonder pit.Dit was in de jaren tachtig mischien nog goed maar inmiddels zijn ze door vele nieuwe VETTE THRASH bands inmiddels tot de onderste lijn gedegradeerd.

Overkill - Immortalis
Reactie van scumbucket op 11-10-2007 om 21:32u
Score: 90 / 100

En die vette thrash bands zijn?????

Overkill - Immortalis
Reactie van Rinus op 11-10-2007 om 22:01u

Inderdaad Dennis. Noem er eeens wat. Doorgebroken is geen maatstaf voor kwaliteit. Stoere praat!

Overkill - Immortalis
Reactie van dennis op 15-10-2007 om 22:58u

LAMB OF GOD,DARKANE,SHADOWS FALL om er eens 3 te noemen!!

Overkill - Immortalis
Reactie van tankard op 14-05-2008 om 18:48u

en sinds wnr zijn die bands thrash?
ken je eigelyk wel de betekenis van thrash dennis