Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Sodom - The Final Sign Of Evil
Jaar van release: 2007
Label: SPV / Steamhammer Records
Sodom - The Final Sign Of Evil
Sodom debuteerde in 1984 met de EP In The Sign Of Evil. Een behoorlijk aantal negatieve recensies volgde en de Aardschok besloot hun review met ‘soDOM heb ik het nog nooit gehoord’. En als we eerlijk zijn, rammelde deze EP langs alle kanten, waren de muzikanten hun instrumenten zeker nog niet de baas en trok de productie nergens op. Maar langs de andere kant waren de songs wel leuk, soms uitstekend en soms ook grappig én zat de Venom-achtige sfeer er goed in.

De Duitse thrashband rond Tom Angelripper heeft besloten om deze oude songs opnieuw op te nemen en aan te vullen met zeven onbekende songs die destijds het album moesten completeren. Met andere woorden krijgen we nu voor het eerst het volledige debuut van Sodom te horen. Het leek Tom wel een goed idee om de originele leden Grave Violator en alcoholicus Chris Witchhunter hun partijen opnieuw te laten inspelen. Dat is wel leuk voor de fans, maar het is zielig om te horen dat deze twee mannen nog steeds niet kunnen spelen. De riffs vliegen de bocht uit en Chris kan nog geen gemakkelijk tempo aanhouden.

Op zich is dit een leuk geschenk (zeker omdat er onbekende songs langskomen) en tussendoortje voor de liefhebbers, langs de andere kant komt het ook ietwat zielig over. Misschien was het toch beter geweest om supervette versies met de huidige line-up op te nemen. Mooi artwork van good old Marshall trouwens.

Tracklist:
1. The Sin Of Sodom
2. Blasphemer
3. Ashes To Ashes
4. Witching Metal
5. Sons Of Hell
6. Burst Command 'til War
7. Where Angels Die
8. Sepulchral Voice
9. Hatred Of The Gods
10. Bloody Corpse
11. Outbreak Of Evil
12. Defloration

Score: 68 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 30 september 2007

Koop dit album in

Meer Sodom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van belphegor op 30-09-2007 om 17:25u

HUH?

wat is dit nu voor een review?
De een klaagt als het geheel te mooi klinkt. De ander klaagt het niet mooi genoeg klinkt.

Momenteel herleeft de Thrash. Kijk maar naar de nieuwe bands als Fueled by Fire, Evile en Municipal Waste. Oude rotten zoals Artillery, Bulldozer, Sacred Reich en Blessed Death die al hun materiaal opnieuw op de markt brengen...

Sodom doet hieraan mee en laat met deze release de volledige sfeer van 1984 Thrash herleven. Dat was de bedoeling. De jonge fans even onderwijzen over hoe het allemaal min of meer begonnen is. En hoe het toen klonk.

In 1984 klonk Thrash nu eenmaal. Destruction heeft onlangs een gelijkaardige actie gedaan, met hun Thrash anthems. Daar hebben ze een soort best of van gemaakt door al hun nieuwe nummers opnieuw op te nemen. Best leuk denkt u? ja vind ik ook. Maar de ziekte van vandaag bij vele genres is het volgende: Als het er niet voldoende geld tegenaan gesmeten wordt ( lees: als het niet proper en afgelikt genoeg klinkt) is het niet goed.

Blijkbaar zijn er een heel aantal mensen die veel van muziek kennen, maar het niet meteen begrijpen... spijtige zaak.

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van KoenM op 30-09-2007 om 19:08u

Kristof geeft duidelijk aan dat hij zich stoort aan het incapable vakmanschap van de oude leden, niet aan de (al dan niet aanwezige) gare productie. Er is namelijk een duidelijk verschil tussen niet kunnen spelen en een gare opname.

En ik word een beetje moe van dat thrash opgehemel de laatste tijd.

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van Old Mhb op 01-10-2007 om 00:15u
Score: 75 / 100

Deze schijf doet me denken aan de tijd dat ik de schijf kocht (en nog steeds heb).

De eerste keer dat ik dat ding met een koptelefoon beluisterde heb ik me een kriek gelachen. En dat ga ik nu zeker weer doen.

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van Edwynn op 01-10-2007 om 18:22u

Ik laat het links liggen. Schrijf liever weer een interessant nieuw album in plaats van oude tracks opnieuw opnemen. Zulk soort initiatieven vind ik echt tijd- en geldverspilling.
Enkel Testament was in deze opzet wel geslaagd.

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van poepluier op 01-10-2007 om 20:18u
Score: 85 / 100

hey,je hebt het wel over een klazieker,voor sommige onder ons is dit een van de eerste kennismakingen met het thrashgebeuren,dat het allemaal niet zo professioneel klonk en klinkt ok ,maar dat deden in die tijd wel meer platen niet.het zal ook wel zo bedoeld zijn dat de boel niet te modern klinkt,anders had tom het wel met die andere twee braadworsten opgenomen. ik vind dit gewoon een plaat met een hoog nostalgisch gehalte.

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van Edwynn op 01-10-2007 om 22:28u

Zo'n eerste kennismaking met een band of met een genre kan wat mij betreft veel beter plaatsvinden middels de originele release of re-release daarvan. Het is niet zo dat oude nummers heropgenomen moeten worden omdat het anders niet meer voorhanden is, toch?

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van Thrasher op 02-10-2007 om 16:10u

Wat een zielige review, echt. Welke waarde moeten mensen hier nu aan hechten, de objectiviteit is ver te zoeken.

De eerste EP van Sodom is speltechnisch om te huilen ja, maar er zit wel gevoel en sfeer in, die totaal teniet wordt gedaan door mooie producties en "mooi kunnen spelen". "In The Sign Of Evil" schijt nog steeds op alles wat tegenwoordig als "metal" door het leven gaat.

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van Een Metalfan op 03-10-2007 om 22:06u

Wat een cash-grab zeg.

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van The Hellion op 07-10-2007 om 12:59u
Score: 70 / 100

Best geinig, speltechnisch nog steeds om je dood te lachen. Maar de nummers hebben toch nog steeds sfeer en Tom's foute accent maken het helmaal af. Beter goede camp dan slechte namaak!

Sodom - The Final Sign Of Evil
Reactie van dennis op 15-10-2007 om 22:51u
Score: 55 / 100

waarom je oude rommel opnieuw opnemen als het net zo brak klinkt als het origineel????