Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

At Vance - VII
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records

At Vance - VII

Na het vertrek van zanger Mats Levén was het nog maar de vraag of At Vance met een nieuwe zanger net zulk topwerk af kon leveren als men deed op The Evil In You en Chained. De band (die is opgebouwd rond gitarist Olaf Lenk) speelt al bijna 10 jaar leverancier van Duitse kwaliteits power metal, maar is helaas buiten de landgrenzen nog steeds schandalig onbekend. Zou hier met nieuw zangtalent Rick Altzi (Treasure Land) verandering in kunnen komen?

Liefhebbers van klassiek geschoolde hardrock zullen hun met alle plezier naar de winkel kunnen rennen, want de heer Altzi heeft een heerlijk stemgeluid met een soultintje en klinkt als een combinatie van David Coverdale (Whitesnake/ex Deep Purple) en Jorn Lande (ex-Masterplan, ex-Beyond Twilight). Olaf Lenk doet daarnaast zijn werk als bandbrein zoals het hoort en schotelt ons een afwisselend pakket van snelle headbangers (Golden Leaves, Truth), zoete ballads (Shiver, Lost In Your Love) en mid-tempo beukers (het meesterlijke Shine) voor. Dat de bas en drums hierbij een zwaar ondergeschikte rol spelen vergeef ik de band met alle plezier, omdat de songs zelf wel erg goed uitgewerkt zijn en zoals altijd meteen in je hoofd blijven hangen.

Dat de band echter niks anders doet dan de meeste soortgelijke bands uit het genre ben ik bereid ze te vergeven, gezien het feit dat At Vance altijd een bepaalde charme over zich heeft die ik moeilijk kan ontwijken. Wel vraag ik me af hoe lang ze dit kunstje nog kunnen uitvoeren voor de koek op is, want een kraker van het niveau Chained (het nummer) is op VII niet te vinden. Tijd zal het zeggen, tot dan is dit album een erg leuke toevoeging aan de collectie.

Tracklist:
1. Breaking The Night
2. Shiver
3. Cold As Ice
4. Victory
5. Friendly Fire
6. Golden Leaves
7. Answer Me
8. Shine
9. Truth
10. Lost In Your Love

Score: 79 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 15 juli 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]