Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

At Vance - Chained
Jaar van release: 2005
Label: AFM Records
At Vance - Chained
Gitaartovenaar Olaf Lenk flikt het weer. Op het alweer zesde (!) At Vance album komt hij op de proppen met wederom elf kleine juweeltjes. Dat hij het enige brein van dit powermetalgezelschap is, wordt bewezen door de wederom vernieuwde line-up. Zanger Mats Levén (bekend van Malmsteen en Therion) verving in 2003 Olli Hartman en mocht blijven maar de overige muzikanten kregen hun C4. Werklozen Mark Cross (ex-drummer van Metallium en Helloween) en John ABC Smith (ex-bassist Gallows Pole) kregen een contract voor onbepaalde duur.

De sterkte van At Vance composities is dat het materiaal al na één luisterbeurt in je hoofd blijft hangen én dat je na tien luisterbeurten de cd met genoegen nog eens wat rondjes laat draaien. Dat laatste kan tegenwoordig van bitter weinig powermetalreleases gezegd worden. Zoetsappige slijmerds als ‘Heaven’, klassieke instrumentaaltjes als ‘Invention #13’ en ‘Vivaldi Winter’ tot de pure heavy metal van ‘Run For Your Life’: iedereen komt aan zijn/haar trekken.

‘Chained’ behoort tot het beste At Vance plaatwerk en laten we hopen dat Mats Levén zijn rug nooit naar Olaf zal keren want samen vormen ze een gouden team. Samen met Axxis behoort At Vance tot de beste powermetalbands die maar niet doorbeken buiten hun eigen heimat. ‘Chained’ is de beste mietjesmetalplaat van het jaar. Meer heb ik hier niet over te melden.

Tracklist:
1. Rise From The Fall
2. Heaven
3. Tell Me
4. Chained
5. Now Or Never
6. Two Hearts
7. Invention #13
8. Run/Leave
9. Live For The Sacred
10. Vivaldi Winter
11. Run For Your Life

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 25 april 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]