Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2020

Rhapsody, Angel Dust en At Vance
Op 10 april 2002 in 013, Tilburg
Een review door Tonnie
Foto's door Tonnie
Woensdag 10 april speelde Rhapsody in 013 in Tilburg, met als voorprogramma At Vance en Angel Dust. Het was er gezellig druk, maar niet helemaal uitverkocht.

At VanceRond 8 uur begon At Vance met een set van ongeveer 30 minuten. De band speelde erg lekkere powermetal, en heeft een uitstekende zanger. Er werd een mix gespeeld van ouder materiaal en van hun nieuwe album Only Human (wat inmiddels al hun 4e album is). Voor een voorprogramma was het geluid erg goed, en de band klonk erg goed. Een leuke opener dus.

Angel DustDaarna was het de beurt aan Angel Dust. Ze speelden niet slecht, al vond ik ze zelf wat minder dan At Vance. Over het algemeen reageerde het publiek ook iets minder volgens mij. Aangezien ik niet echt bekend ben met Angel Dust zou ik ook niet weten wat ze zoal speelden.

Rhapsody
Zo tegen 10 uur was het decor omgebouwd tot een soort kasteel, en klaar voor Rhapsody. Nadat het licht uitging kwam een spook op het podium, daarna kwam Aresius wat vertellen. Er werd dan geopend met een nummer van het nieuwe album.

RhapsodyNatuurlijk werd er aardig wat gespeeld van het nieuwe album Power Of The Dragonflame, want daarvoor touren ze. Zo kwamen o.a. het titelnummer en Lamento Eroico daarvan voorbij. Maar ook het oudere materiaal kwam aan bod. Van Dawn Of Victory werd ook het titelnummer gespeeld, evenals onder andere Holy Thunderforce en The Village Of Dwarves.

De band speelde erg goed. Naar aanleiding van wat bootlegs van vorige tournees waren mijn verwachtingen niet zo erg hoog, want daarop speelden ze niet echt de sterren van de hemel, maar in 013 waren ze goed op dreef. Fabio was goed bij stem, en de rest van de band speelde ook erg goed. Tevens gaven ze natuurlijk een leuke show, wat opgenomen werd voor een live dvd. Een drumsolo gaf Alex Holzwarth ook de kans om te laten zien wat hij kan, en dat werd gevolgd door een bassolo van nieuwe bassist Patrice Guers.

RhapsodyNa een minuut of 70 leek het er al op dat de show ten einde was, maar de band kwam nog terug voor een redelijk lange toegift. Iets na half twaalf was er dan alsnog het echte einde, en kon iedereen wel tevreden naar huis.

Rhapsody setlist:
Intro
In Tenebris
Knightrider of Doom
Emerald Sword
The March of the Swordmaster
Wisdom of the Kings
Legendary Tales
Land of Immortals
Lamento Eroico
Holy Thunderforce
The Village of Dwarves
The Wizard's Last Rhymes

Toegift:
Lux Triumphans
Dawn of Victory
Power of the Dragonflame
And The Legend Ends

Nog wat meer fotos:

Rhapsody:
Rhapsody Rhapsody Rhapsody Rhapsody Rhapsody Rhapsody Rhapsody Rhapsody
At Vance:
At Vance
At Vance
At Vance

Angel Dust:
Angel Dust
Angel Dust
Angel Dust

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 11-04-2002 om 06:16u


YEAH dit was een fucking rulend powermeta lcomsnert

Reactie van Een_Metalfan op 11-04-2002 om 06:52u


Ik was er gisteren bij en het was een fantastische show, qua muziek, qua lichteffecten, qua sfeer..... topconcert!

Reactie van erwin_r op 11-04-2002 om 06:53u


Fuck zeg! Dat ik dat heb moeten missen ....

Reactie van Een_Metalfan op 11-04-2002 om 09:58u


Ik was erbij!!! Goed zeg. Ik vroeg me eigenlijk al af welke **** een digitale camera mee naar voor had genomen ... niet dat het zo'n heftige bedoening was (behalve bij Holy Thunderforce dan) maar toch.. er hoeft maar een enthousiaste fan niet uit te kijken.... weg camera! Maar geod, toch leuke foto's. Tokus, bedankt! En nu maar hopen dat we op de DVD staan!

Reactie van Carter op 05-04-2012 om 11:06u


wytryski Posted on Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently eepmhrad by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass'' favor.