Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

At Vance - Ride The Sky
Jaar van release: 2009
Label: AFM Records
At Vance - Ride The Sky
At Vance is een band waar ik veel over, maar nooit iets van gehoord heb. Onze power metalreviewers hadden het momenteel druk, en daarom kreeg ik dus Ride The Sky opgestuurd. Geen probleem voor mij, want ik mag erg graag naar bands als Helloween, Gamma Ray, Hammerfall en Masterplan luisteren. Mijn collega’s van andere bladen en e-zines hadden al geconstateerd dat dit album in vergelijking met het vorige werk tegenvalt. Ik kan er helaas ook niet anders van maken dat Ride The Sky een matige plaat is.

De oorzaak daarvan zit ‘m niet in de productie, niet in het gitaarspel en niet in het zangwerk (alhoewel ik voorganger Mats Levén een betere zanger vind). Dat is allemaal dik in orde, behalve (het ontbreken van) de kracht van de songs. De openers mogen dan vrij aardig zijn, maar de cover Wishing Well voegt niets toe aan het origineel en het is slecht dat de band nergens in het boekje de naam van de band Free noemt. Wel geslaagd is de cover van het tweede deel van Vivaldi’s L’estate (zomer). Een fraai bewijs dat klassieke muziek van grote invloed is geweest op heavy metal.

De dieptepunten van deze cd zijn zonder twijfel End Of Days en de ballad You And I. Als je dacht dat de muziek al slecht was, dan zou je voor de gein eens de teksten moeten lezen. Zelfs kinderen op een basisschool zouden zich hiervoor schamen. Dit alles bij elkaar heeft als resultaat dat Ride The Sky een behoorlijk slappe plaat is. Niet één waarvoor je naar de winkel hoeft te rennen.

Tracklist:
1. Ride The Sky
2. Torn - Burning Like Fire
3. Last In Line
4. Wishing Well ( Free cover)
5. Salvation Day
6. Vivaldi, Summer 2nd Set
7. Power
8. You And I
9. End Of Days
10. Falling
11. Farewell

Score: 63 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 14 oktober 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van da -Z- op 14-10-2009 om 16:19u

Bummer, de platen Heart of Steel, Evil in You and met name Only Human draai ik nog regelmatig en Only Human is in mijn ogen een klassieker. De platen die daarna uitkwamen zijn erg matig en het is jammer dat deze plaat ook niet erg goed te noemen is. Olav Lenk is een goede gitarist en verdient zeker meer aandacht, maar op deze manier zal hij het wel nooit krijgen. Voor een ieder die houdt van power metal met een Rainbow inslag, koop Only Human, een van de beste platen in het genre ooit

Reactie van robin op 02-11-2009 om 12:34u
Score: 60 / 100

vond de vorige veel beter!!!!!!!!!!!!!!!!!