Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Gwyllion - Awakening The Dream
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Gwyllion - Awakening The Dream
Een Gwyllion is een mythisch, elfachtig figuur uit Wales. Indien het creatuur binnen wordt gelaten en met liefde wordt behandeld, zal het niks uitrichten. Zo niet, dan zal het toeslaan. Een andere hobby van een Gwyllion is het afschrikken en lastigvallen van reizigers, maar als je een mes bij je hebt hoef je niks te vrezen. Wijs het steekwapen in de richting van het wezen en het maakt zich rap uit de voeten.

Tot zover de mythologieles van vandaag, nu verder met muziek. Het Kortrijkse Gwyllion heeft namelijk net hun debuut Awakening The Dream uitgebracht. Op Awakening The Dream keert zangeres Annelore Vantomme terug op het oude nest en dat is bepaald geen slechte ontwikkeling voor de band.

Op Awakening The Dream doet Gwyllion denken aan het vroegere werk van Autumn. Solide basisriffs, heldere vrouwenzang, meeslepende pianoklanken en zo nu en dan een heerlijke gitaarsolo. Op Once Upon A Lifetime is ook mannenzang terug te horen, maar verwacht geen grunts of screams, want die zal je op deze cd niet aantreffen.

De pluspunten van het gebodene zijn de krachtige vocalen van Vantomme, het avontuurlijke karakter van de nummers en het toetsenwerk van Joris Debonnet, dat voor veel sfeer zorgt. Het enige minpunt dat hier tegenover staat is de productie, die wat mij betreft wel wat helderder had gemogen. Verder is Awakening The Dream gewoon een hele puike debuut-cd.

Tracklist:
1. Trinity
2. Strings Of Fate
3. Curse Of The Wise
4. Forever Me (You Are)
5. Once Upon A Lifetime
6. Running Together
7. Lost In A Dream
8. Helpless

Score: 81 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 23 mei 2007

Koop dit album in

Meer Gwyllion:

[ Terug naar de Album Reviews ]