Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Born Loco - Tear It Apart
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Born Loco - Tear It Apart
De Nederlandse film Dood Eind al gezien? Neen? Niet doen dan, want deze mislukte poging om een overtuigende horrorfilm te maken, is zelfs niet lachwekkend. Het kwintet van Born Loco speelt een rolletje in de film en leverde met Tear It Apart een nummer af voor deze bioscoopfilm.

De eerste drie reviews van deze single die ik op internet tegenkwam, waren alle drie zeer negatief en ze spraken alle drie van ‘nu-metal’. Dat wil ik toch even rechtzetten. Ten eerste is deze single (en vooral b-kant Get Out!) zeker niet zo beroerd en ten tweede speelt Born Loco helemaal geen nu-metal, maar crossover rock/metal die ons tien jaar geleden in de tijd terugwerpt toen bands als Stuck Mojo, Clawfinger en Rage Against The Machine mooie dingen afleverden. Deze twee songs zijn niet zo goed als de schepselen van hun voorbeelden, maar duidelijk beter als de film. Dus een luisterbeurt op hun website kan toch geen kwaad.

Tracklist:
1. Tear It Apart
2. Get Out!

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 16 december 2006

Meer Born Loco:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van tom te selle op 17-12-2006 om 12:46u
Score: 9 / 100

born loco is een geweldige goede band.en ik vind dat als je een cd review geeft dat je dan niet eerst een lul verhaal moet gaan geven en dan de film afzeiken en met de conclusie komen dat de muziek dan ook maar kut moet zijn.en je er nade hand toch onder je eigenuitspraak uui proberen te lullen van niet slecht.verder ik vind persoon lijk dat de cd een zeel leuke cd is om naar te luisteren.het is prettig aan het gehoor.en het is niet zulke stero typ muziek die er hedendaags gemaakt word.weer een nu metal bandje,weer trash/black/death of power metal.dit is gewoon weer ff wat anders .en daarbij live zijn ze ook gewoon goed.

Reactie van Venkatesh op 05-07-2012 om 03:47u

Wetende hoe lang dat spelletje al aplnseeat zou ik er niet te lang meer zelf mijn hoofd over breken, en meteen aankloppen bij je advocaat. okee, kost geld, maar dit langer laten aanslepen ook. Bovendien zijn gerechtskosten voor de verliezende partij (dus wees wel zeker van je stuk)Dit is in mijn ogen toch iets dat 99% zeker zal eindigen in het vredegerecht als je niet tot een vergelijk komt met de huurbaas?Of kan je hiermee niet terecht bij de huurdersbond? test-aankoop zou me straf lijken, en die andere opties kl*ten de andere maar reiken jou geen oplossing aan