Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Catamenia - Location: COLD
Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records
Catamenia - Location: COLD
Deze Finse melodieuze black metalband is een typisch voorbeeld van een band die al jarenlang prima albums uitbrengt, maar op de een of andere manier toch nooit cht doorbreekt. En dat is erg spijtig, want met name sinds het in 2003 verschenen Chaos Born heeft Catamenia op alle fronten een flinke stap vooruit gezet. Het vorig jaar verschenen Winternight Tragedies is tot op heden de kroon op het werk van de heren, met heerlijk gelikt, soms zelfs aan Iron Maiden refererend gitaarwerk, een kristalheldere productie en een flinke portie agressie daar bovenop. Onlang verscheen alweer het zevende studioalbum, getiteld Location: COLD.

Wederom hebben we te maken met een uitstekend album. De jarenlange ervaring en spelvreugde druipt gewoon van dit album af: de nummers klinken toegankelijk, maar zeker niet simplistisch en de band slaagt erin melodielijnen te bedenken die al snel bij de luisteraar blijven hangen zonder saai te worden. Op geweldige nummers als Tribe Of Eternity, Gallery Of Fear, het titelnummer en de furieuze pareltjes Tuhat Vuatta en Expect No Mercy valt gewoon helemaal niets aan te merken. Er zijn bovendien maar weinig bands die melodieus, catchy en toegankelijk klinken, maar tegelijkertijd ook de ballen bijkans uit je broek rossen.

Ik kan geen enkele reden bedenken waarom fans van Wintersun, Children Of Bodom, Dimmu Borgir en Suidakra dit album niet zouden moeten uitproberen. Location: COLD is namelijk een uitstekend, professioneel, vurig en tegelijkertijd toegankelijk album, dat een heel breed spectrum aan metalfans zou moeten kunnen aanspreken. De afsluitende W.A.S.P.-cover I Wanna Be Somebody zorgt voor de komische noot. Aanschaffen deze hap!

Tracklist:
1. Tribe Of Eternity
2. Gallery Of Fear
3. Coldbound
4. Tuhat Vuotta
5. Closed Gates Of Hope
6. Zero Gravity
7. Location:COLD
8. The Day When The Sun Faded Away
9. Expect No Mercy
10. I Wanna Be Somebody [W.A.S.P. Cover]

Score: 87 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 29 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van graveworm op 29-10-2006 om 12:19u
Score: 89 / 100

Zeker de moeite!! Knappe review.

Reactie van satyr op 11-02-2007 om 09:31u

kan niet wchten tot ik hem heb,ik had 3albums van hun gekocht en vond ze zo goed(vooral op hun debuutplaat dan)ben echt benieuwd of deze in het rytje past

Reactie van satyr op 26-03-2007 om 12:20u

heb eindelyk dit album in bezit,na 1luisterbeurt moet ik zeggen dat het weer een schitterend album is maar of hy even goed als hun debuut of winternight tragedies is durf ik nu nog niet over te oordelen

Reactie van hypnos op 23-05-2007 om 13:58u
Score: 75 / 100

muzikaal ok, de zang steekt me zo tegen... de reden waarom ze niet doorbreken imo