Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

Countess - Holocaust Of The God Believers
Jaar van release: 2006
Label: Barbarian Wrath
Countess - Holocaust Of The God Believers
Een nieuw Countess album is haast een jaarlijkse aangelegenheid. Één van de meest constante Nederlandse black metal bands mogen we de band zeker noemen. Het enige lid van de band, Orlok, heeft weer flink z'n best gedaan om een rauw werkstuk te creëeren. Dit onder de veelzeggende naam Holocaust of the God Believers

Dat is hem zeker weer gelukt. De combinatie van rauwe epische black metal en melodieus meer aan heavy metal gerelateerd gitaarwerk is bijzonder smaakvol in elkaar gesleuteld.
Hoewel ik nog steeds niet echt onder de indruk ben van de vocale capaciteiten van meneer Orlok, moet er wel degelijk op andere vlakken vooruitgang worden erkend.

De nummers steken stuk voor stuk goed in elkaar en de wisselwerking tussen melodieuze leadpartijen en rauwe black metal riffs is erg goed gedaan. Productioneel leunt Countess tegen het gruizige aan, maar dat komt de sfeer mijnsinziens alleen maar ten goede. De black metal uitspattingen klinken smerig, terwijl de rustigere passages zeer meeslepend zijn. Hoogtepunten zijn te vinden in lekkere rauwe doch epische krachtpatsers als Het Woud der Verdoemden en het lange Lage Landen.

Wederom staan er Nederlands en Engels gezongen nummers op de cd en hoewel de teksten zich af en toe op het randje bevinden van de goede smaak, leek er nog wel genoeg inspiratie in de pen te zitten. Misschien dat sommige nummers wat aan de lange kant zijn en dat de zang nog wel eens wil gaan irriteren, maar dit is eigenlijk maar een klein minpuntje naast al het positieve.

De liefhebber weet voldoende, wellicht niet zo sterk als Heilig Vuur nog altijd is, maar absoluut een waardig album in de lange Countess traditie. Leuk detail, de cd werd zowel uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 666 stuks op 6 juni 2006. Ondanks deze grapmakerij is de muziek weer uiterst goed te verteren.

Tracklist
1. My Sword Never Sleeps
2. Holocaust Of The God Believers
3. Het Woud Der Verdoemden
4. Clarion Call Of Destiny
5. Sogdian Rock
6. Rebel Stand
7. Black Crusade
8. Lof Der Gemaskerde
9. Columbine High Blues
10. Horror Of Harlot Hill
11. Black Metal Storm
12. Lage Landen
13. Messenger Of The U.W.

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 9 september 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van mil op 12-10-2008 om 19:04u

ik wil heel ff iets zeggen en ik hoop dat jullie willen helpen!
ik ben een metal/rock fan aleen ik wil een werkstuk over rock en metal bands doen aleen ik weet niet hoe lang en welke soorten bands er zijn xxxjeas