Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Black Label Society - Shot To Hell
Jaar van release: 2006
Label: Roadrunner Records
Black Label Society - Shot To Hell
Ja ja, ook al is Zakk Wylde druk bezig met een nieuwe studio-plaat van Ozzy, ondertussen poept hij er heel droog ook nog eens een Black Label Society-cd uit. Eén keer per jaar een album is nog altijd het doel, dus ook dit keer moest die deadline gehaald worden. Op zich kunnen we best wel eens een jaartje zonder, want zoveel nieuws wordt er nooit verteld. Dat had ik vooral bij de laatste plaat Mafia. Ondanks enkele uitschieters kwam het geheel over als een ongeïnspireerde cd. Maar zelfs dán is het nog altijd lekker om naar de logge gitaarpartijen van Zakk te luisteren.

Shot To Hell zit dit keer gelukkig vol met uitschieters. Het begint ouderwets goed met Concrete Jungle, Black Mass Reverends en Blacked Out World waarbij al goed te horen is dat alles net een stukje beter is uitgewerkt, maar met een songstructuur die overbekend is. Want verder zitten er een aantal leuke onverwachtse wendingen in de rest van de nummers, waarvan het leuker is om ze zelf te ontdekken dan dat ik ze hier uitgebreid ga bespreken. Hell Is High en Devil's Dime zijn in ieder geval een stuk beter geworden dan als ze in de oude BLS-traditie waren opgenomen.

De grote domper van Shot To Hell is de aanwezigheid van de ballads. Want dat zijn er dit keer véél geworden! Na de eerste drie nummers krijg je standaard om de zware rocker een ballad voor de kiezen. En ze zijn dit keer niet eens zo goed. Nothing's The Same, The Last Goodbye, Sick Of It All... allemaal zijn het maar matige Pink Floyd-wanna be's. Alleen het acoustische Blood Is Thicker Than Water is een fijn stukje muziek.

Nu mag Zakk best een hoop ballads opnemen, maar zet ze dan op een volgende Hangover Music-album. Nu halen ze gewoon de vaart uit het album. De BLS-albums met zware rockers waren altijd bedoeld om lekker op te feesten, maar dat gaat nu stukken moeilijker. Zonde, want dit had best wel eens de beste cd tot nu toe kunnen zijn. De hoge kwaliteit van de niet-ballads maken toch nog veel goed en daarom toch een hoge score. Bovendien zijn de solo's weer om van te smullen.

Tracklist:
1. Concrete Jungle
2. Black Mass Reverends
3. Blacked Out World
4. The Last Goodbye
5. Give Yourself To Me
6. Nothing's The Same
7. Hell Is High
8. New Religion
9. Sick Of It All
10. Faith Is Blind
11. Blood Is Thicker Than Water
12. Devil's Dime
13. Lead Me To Your Door

Score: 82 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 6 september 2006

Black Label Society - Shot To Hell
Reactie van Scooter43 op 17-09-2006 om 13:03u
Score: 90 / 100

Prima recensie, alhoewel ik sommige ballads toch wel goed vind. Alleen had het wat mij betreft er een aantal minder mogen zijn. De harde nummers zijn top!

Black Label Society - Shot To Hell
Reactie van Een Metalfan op 28-08-2007 om 10:51u
Score: 2 / 100

Black Label Society - Shot To Hell
Reactie van Bastiaan op 14-06-2008 om 17:49u
Score: 60 / 100

Ben het grotendeels eens met Rene. Maar dat de opener meteen de beste track van de plaat is zegt meer dan genoeg. Teleurstellend werk van Wylde. Volgende keer meer pompen graag, en niet vijf ballads om en om met een rocker plaatsen, wat een domper zeg.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.