Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Defloration - Dripping In Blood
Jaar van release: 2006
Label: Remission Records
Defloration - Dripping In Blood
Eins, zwei, drei, het is weer tijd voor een partij. Dus trek de lederhosen maar uit de kast en aan uw kont, sleep de bratwursten aan en hef de gele rakkers hoog in de lucht. De stereo op tien, haren los en bangen maar, op de tonen van brute death van de oosterburen.

Waarom de oosterburen? Omdat ze daar een leuk bandje rijker zijn, tegenwoordig. En omdat dit bandje een leuk albumpje heeft uitgebracht en dit albumpje beslist de moeite waard is om te horen en een leuke gelegenheid en prima moment is om dit albumpje een slingertje te geven. Daarom.

Defloration bestaat weliswaar al 5 jaar, dit jaar komen ze echt in the picture met de release van hun debuut "Dripping With Blood." Een zeer degelijke deathmetalschijf die ons prima death weet te verschaffen.
Maar in de intro haal ik niet voor niets een aangename happening aan waarop ook metal gedraaid dient te worden. Defloration heeft, hoewel een allerbeste, niet bepaald een diepgaande schijf gemaakt. Het gevaarte is flink snel, hoewel snelheid het niet alleen voor het zeggen heeft. Soms gaat de voet iets van het gas en een vinger extra op de dunne snaar. Alles klinkt zeer aangenaam, de ballans is dik in orde, de 12 nummers zijn rijkelijk gevuld met een zware last van brute death. Toch klinkt de cd vrij oppervlakkig. De drang om er lekker voor te gaan zitten ontbreekt, laat staan op het puntje van de stoel.

De gelegde basis scoort een ruime voldoende. Maar wat wel ontbreekt is een extraatje. Tegenwoordig schieten bands als paddestoelen uit de grond en leveren gevestigde namen geweldige prestaties in met pronkstukken van nieuwe platen als resultaat. Om op te vallen en niet de zoveelste 13 in een dozijn band te worden moet je meer in je mars hebben dan louter goed spel en een lekker geluid. En hier ontbreekt het "Dripping In Blood" ook niet aan. Wat er mist is een waardevolle toevoeging van techniek, pit, uitmuntende teksten, agressie, und so weiter . Iets wat een band boven het gros andere uit doet steken.

Vooralsnog is "Dripping In Blood" zonder meer een luisterbeurt waard. Maar verwacht geen armageddon en zorg voor voldoende ander vermaak. Braaaatwurst for president!

Tracklist:
1. A.C.S
2. Suicidal Tendency
3. Personal Vendetta
4. Rotten creeping body
5. Warped Accouchement
6. Humanity vs. Paranoia
7. Cannibalistic Terror
8. Nostradamus
9. TheBblade Is My Judge
10. Misanthropic Instinct
11. Xtreme Blowjob
12. Made of Dust

Score: 70 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 5 april 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]