Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Axxis - Paradise In Flames
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records
Axxis - Paradise In Flames
Exact twee jaar na het uitgebalanceerde ‘Time Machine’ ligt opvolger ‘Paradise In Flames’ in de winkel. Het clichérijke artwork en hun Duitse origine zal er wel weer voor zorgen dat ook dit nieuwe Axxis plaatje in de lage landen niet zal aanslaan. Dat is jammer, want dit is een band met een rijk verleden en hun laatste twee comeback cd’s bevatten lekkere hardrock/heavy metal met veel melodie en sfeer.

Deze nieuwe songs klinken weer typisch Axxis; pompende hardrockriffs, de aparte stem van Bernhard Weiss, het bombastische toetsenwerk en zeer catchy refreinen. De verschillen tussen ‘Paradise In Flames’ en het oudere werk zitten in de details; achtergrondzangeres Lakonia kreeg nu zowaar wat volwaardige zanglijnen en alles klinkt nog spontaner en vrolijker. Dit ‘niets aan de hand’ album luistert echter zeer goed weg en alles wat je wilt horen op een hardrockplaat (snelle speednummers doorspekt met weelderige solo’s, meezing hardrocksongs én de ballade) is aanwezig.

Maar wat voegt deze plaat dan toe aan de hardrockgeschiedenis? Helemaal niets. Enkel veel luisterplezier. En draait het daar niet allemaal om? Er verschijnt ook een limited digibook van ‘Paradise In Flames’ met twee extra songs en een cd-rom gedeelte. En nu ga ik weer hersenloos verder zingen. ‘You are my talisman, let me ride on the wings of..’ Heerlijk plaatje.

Tracklist:
1. Paradise In Flames (Intro)
2. Dance With The Dead
3. Tales Of Glory Island
4. Take My Hand
5. Will God Remember Me
6. Talisman
7. Don `t Leave Me
8. Lady Moon
9. Icewind
10. Stay By Me
11. Gods Of Rain
12. Passion For Rock

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 januari 2006

Koop dit album in

Meer Axxis:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van speedfreak op 23-01-2006 om 21:58u
Score: 90 / 100

Een musthave voor iedere powermetal liefhebber. Heerlijke uptempo nummers. Muziek zoals muziek moet klinken:snel,melodieus en GOED

Reactie van Fallen Angel op 27-01-2006 om 10:46u
Score: 90 / 100

Ik vind het een zeer goed album! Lekker meebléren op nummers zoals 'Take My Hand', 'Lady Moon', 'Dance With The Dead' en nog meer nummers.. Maar ook meesnotteren met het prachtige nummer 'Don't Leave Me'. En de vrouwelijke stem is prachtig! Ik vind het een heel goed album! =)

Reactie van harley op 24-03-2006 om 10:54u
Score: 80 / 100

inderdaad goed. voegt indedaad niks toe maar dat hoeft ook niet!