Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Nightwish - 1997-2001
Jaar van release: 2001
Label: Spinefarm Records
Nightwish - 1997-2001
Na drie studio albums en een tweetal minicds vond platenlabel Spinefarm het wel 's tijd worden voor een boxset van Nightwish, wat de naam 1997-2001 kreeg. De box bevat de eerste drie studio albums, en de minicd Over The Hills And Far Away. De losse albums ga ik hier niet bespreken, de box zelf wel.

Bij een onlangs uitgebrachte boxset van een andere populaire metalband kreeg je 5 cds, waarvan er 3 geremixed waren en twee nieuw of nog nooit eerder uitgebracht materiaal bevatten. Bij Nightwish is dit jammergenoeg niet het geval. De albums zijn niet geremixed of geremastered. Wel bevatten Oceanborn en Wishmaster beide 1 bonustrack, Sleeping Sun en Sleepwalker (originele versie) respectievelijk. Het debuutalbum, Angels Fall First, bevat dus niks extras. Over The Hills And Far Away is dezelfde versie die normaal ook al in Nederland te krijgen is, met een paar livetracks die ook op From Wishes To Eternity staan.

De vier cds zitten wel in een mooie box, met nog een boekje erin. Daarin staan de songtexten, en wat (voornamelijk oude) fotos. De opdruk op de cds vormen samen het mooie hoofd van zangeres Tarja.

Voor wie Nightwish wel kent maar er nog niks van bezit is deze box natuurlijk wel een uitkomst, want voor vier cds is de prijs niet slecht (zo'n 45 euro), vooral omdat er in ieder geval twee uitstekende albums in zitten (Oceanborn en Wishmaster). Voor we echter al een album of twee heeft is deze box toch echt een stuk minder interessant. De die-hard Nightwish fan zal toch ook wel enigzins teleurgesteld zijn, want er staat niet zo heel veel op wat hij/zij nog niet zal hebben.

Score: 60 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 5 februari 2002

Meer Nightwish:

Nightwish - 1997-2001
Reactie van Een_Metalfan op 07-02-2002 om 07:15u
Score: 60 / 100

Toch heb je hem gekocht.... waarom?

Nightwish - 1997-2001
Reactie van Jaymz op 08-02-2002 om 03:37u
Score: 60 / 100

hij koopt wel meer dingen zomaar geloof ik.... kan em niet echt ongelijk geven, maar ik heb dr gewoon het geld niet echt voor

Nightwish - 1997-2001
Reactie van JozzyJosbourne op 23-11-2002 om 12:53u
Score: 90 / 100

Voor mij was deze boxset ook inderdaad een uitkomst, aangezien ik alles op mp3 had en het natuurlijk wel origineel wilde hebben. Ook moet ik toegeven dat Oceanborn en Wishmaster de enige echt goeie nightwish albums zijn, want over the hills is eigelijk een live album en angels fall first wordt na de eerste 2 tracks wel een stukje minder. Mijn favoriete nummer blijft 'The Pharaoh Sails to Orion' echt een verschrikkelijk vet nummer. Andere aanraders zijn Wanderlust, Wishmaster, FantasMic, Devil and the Deep Dark Ocean, Stargazers natuurlijk, en Sacrament Of Wilderness. Dus als je Nightwish nog niet kent, zou ik met deze tracks beginnen, dan heb je meteen het beste te pakken.

Nightwish - 1997-2001
Reactie van LordLeuber op 26-09-2003 om 11:24u
Score: 35 / 100

Deze score slaat niet op de muziek, maar op de aandacht die aan de boxset is besteed. Niet alleen staat er nul nieuw materiaal op, zoals de review ook al meldt, maar er is meer aan te merken. Zo is de vierde track van Over the Hills... een remake van het nummer Astral Romance; dat staat op de tracklist op de achterkant, en dat is het nummer wat je hoort. Maar bij de songteksten staat de tekst van een ander nummer. Slordig! De bandfoto's en andere plaatjes zijn inderdaad allemaal al terug te vinden op de albums zelf, behalve misschien (voor zover ik weet) de foto van Tarja op de achterkant. Maar het mooiste van alles - wie is Nightwish? Nergens in het boekje staan de namen van de bandleden vermeld. Alleen de productiecredits van de oorspronkelijke albums zijn op de laatste pagina vermeld (daardoor staat Tuomas' naam er nog wel tussen). Ja, dat kun je wel op internet vinden, maar daar gaat het niet om. Ook staat er dus geen biografie van de band of een ander verhaaltje bij. De box op zich staat natuurlijk mooi in je kast, maar dat is op zich geen prestatie, want het is een standaard beschikbare 4-cd box. Al met al krijg je heel sterk de indruk dat de hele boxset op een vrijdagmiddag snel in elkaar is gedraaid, en ik denk dat dit meer het platenlabel dan de band aan te rekenen is. Gelukkig gaat het uiteindelijk natuurlijk om de muziek - en die blijft geweldig (als ik daar een cijfer voor geef is het minstens 90/100). Maar je kunt beter de losse albums hebben.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.