Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2020

The Project Hate MCMXCIX - Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists
Jaar van release: 2005
Label: Threeman Recordings
The Project Hate MCMXCIX - Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists
Soms kan ik de wereld om mij heen niet meer bijbenen. Blijkbaar slaan geestelijke stagnatie en onbegrip tegenwoordig vroeg toe bij mensen die te veel en te vaak met hun hoofd op de maat van gebeuk stuiteren. Of ik ben een ouderwetse, ietswat wereldvreemde en vastgeroeste verschijning die de razendsnelle veranderingen en innovaties binnen bepaalde sectoren niet aan kan.
Dat laatste kan overigens best. Een mobieltje heb ik sinds, nou, misschien 1,5 jaar pas en nog steeds stop ik `m vol overtuiging in mijn mond om te constateren dat je het ding echt niet kan eten of probeer ik de tv ermee aan te krijgen.

Maar dat terzijde allemaal. Waar het om gaat is dat ik laatst weer eens verbaasd heb gestaan over hoe makkelijk men tegenwoordig bepaalde muziek onder een bepaalde noemer schuift.
Onder het mom van death metal heb ik onlangs de nieuwe cd van The Project Hate mogen ontvangen. Maar lieve mensen, als dit DM is, ben ik ma Flodder. Oke, Jörgen Sandström van de vroegere Grave op vocalen, dat klinkt veelbelovend, evenals als de eerste 20 seconden van deze cd die snoeihard en bruut door het huis galmden. Maar eigenlijk is The Project Hate, voor zover we in hokjes mogen denken, meer elektro-gothic met een heel dun DM-sausje die Sandström nog wel enigszins aan elkaar weet te brullen.

Totaal niet my cup of tea dus. En middels list en bedrog bij mij beland. Tja, en wat moet je dan met zo`n exemplaar…

The Project Hate bestaat al wat jaartjes. Toegegeven, ik hoor daar nu voor het eerst van, maar dit gezelschap telt al 4 albums en de 5de is sinds dit najaar circulerende. “Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists,” dat is niet alleen een hele mond vol, maar ook een hele schijf vol. Want deze cd staat bol van muzikale wendingen, invloeden en gastoptredens.

Om het nog maar nadrukkelijk te herhalen – The Project Hate is geen death metal. Hoewel deze band overal wel op deze manier wordt vermeld is deze illusie niet juist. En ondanks het feit dat Jörgen Sandström het nieuwe album een denderende opening geeft doet de muziek zelf behoorlijk elektrisch aan domineren de “engelenvocalen” van Jonna Enckell die qua sound een beetje tussen de latere Aftere Forever, Autumn en Trail of Tears ( toen ze nog een zangeres hadden) in zit. Mijn god, wat je voor zo`n recensie allemaal wel niet moet luisteren.
De muziek, hoe je het wendt of keert, zit niet al te beroerd in elkaar ( je moet er uiteraard wel van houden), de muzikanten weten hun noten wel te spelen. Ook op de productie valt weinig aan te merken, maar ook dat is niet vreemd met oa Dan Swanö himself als de drijvende kracht er achter. In wezen is “Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists” een vrij rijk album. Geenzins saai ook. Veel invloeden komen voorbij, hoewel de elektro-gothic basis wel heel nadrukkelijk aanwezig is. Maar ook de DM- tintjes komen van tijd tot tijd boven water, waardoor het album plots behoorlijk hard klinkt. Naast de vaste garde hebben een hoop mensen meegedaan aan de tot stand koming van deze plaat. En niet de minste namen. Op het nummer “At The Entrance To Hell's Unholy Fire” zingen maar liefst 12 gastvocalisten mee, oa van de bands Unleashed, Defleshed, Dead End World, Hydra en wederom Grave.

Nouja, ik ga dit niet warm aanbevelen verder. Een cijfer blijft eveneens uit, want hoe moet ik dit in godsnaam beoordelen? Wel wederom een waarschuwing – de genreaanduiding van dit project is een instinker. Zo, nu moet Grave gedraaid worden, misschien kom ik hier dan nog enigszins overheen.

Tracklist:
1. At the entrance to hell's unholy fire
2. The bleeding eyes of a breeding whore
3. I see nothing but flesh
4. Resurrected for massive torture
5. We couldn't be further from the truce
6. Godslaughtering murder machine
7. Symphony of the deceived
8. Loveless, godless, flawless

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 29 december 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Project Hate MCMXCIX - Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists
Reactie van Dennis op 29-12-2005 om 09:40u
Score: 90 / 100

Nou, dan geef ik maar een cijfer... ;-) Lana heeft gelijk, deze plaat is met geen mogelijkheid in een hokje te plaatsen. Als je al een 'vergelijkbare' band zou moeten noemen dan zou ik Ram-Zet zeggen. Deze plaat draait regelmatig zijn rondjes in m'n MP3-speler. Persoonlijk vind ik het een geweldige plaat. Het is inderdaad geen typische Death Metal plaat, maar voor mensen die van Death Metal houden en niet vies zijn van Gothic, Industrial en overige electronische invloeden is dit zeker een aanrader. Wat mij erg aanspreekt is de ontzettende zwarte sfeer die alle (hele lange!) nummers domineert. En voor de Satanisten onder ons (mij boeit het verder niet), de teksten zou je eerder op een typische noorse-black-metal-plaat-met-schel-klote-geluid verwachten. Een plaat voor gevorderden zou je kunnen zeggen ;-)

The Project Hate MCMXCIX - Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists
Reactie van gie wils op 29-12-2005 om 10:56u
Score: 80 / 100

wat een slecht geschreven recensie , als het je toch niets doet schrijf dan beter helemaal niets want dit trekt echt nergens op.

The Project Hate MCMXCIX - Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists
Reactie van Plaag op 29-12-2005 om 11:41u

Sorry dat ik me ermee bemoei, maar Lana heeft toch echt gelijk met haar review. Deze cd bestaat in mijn oren uit regelrechte bagger. Je moet ervan houden, wat ik niet doe en Lana duidelijk ook niet. Maar dat ie slecht geschreven is klopt natuurlijk niet. Hij is geschreven door iemand die niets moet hebben van dit soort muziek en ik vind het knap dat er dan nog enigszins objectieve woorden uit komen.

The Project Hate MCMXCIX - Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists
Reactie van Bob op 29-12-2005 om 20:01u

Jammer. Ik had 'm erg graag besproken.

The Project Hate MCMXCIX - Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists
Reactie van Amibor op 30-12-2005 om 16:47u

Nou, wat moet je met zo'n exemplaar? Naar Amibor sturen! Waar blijft ie? :P Over deze cd kan ik niet veel zeggen, over de vorige werken weet ik dit. Bij de eerste luisterbeurten miste ik tempo, maar verder is een uitermate puik luisterplezier. Ik vind zelf het elektro tintje wel meevallen, maar wellicht is dat op de nieuwe een stuk prominenter aanwezig. Ik zou het idd ook gothic noemen. Engel-achtige vocalen, grunts en een duistere sfeer is in mijn boekje nog altijd gothic. Maar alles behalve typische gothic. Maar mensen, we moeten niet in hokjes vervallen, het is wat het is, en je vindt het kut of niet. Ik vind het iig gaaf, en ik hoop dat deze ook weer vele rondjes mag draaien. Voor mensen die een impressie van de band willen krijgen, zorg dat je aan het nummer 'Burn' komt. Magnifiek.

The Project Hate MCMXCIX - Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists
Reactie van TPH op 23-01-2006 om 13:47u

Thanx for the kind words, guys. / The Project Hate

The Project Hate MCMXCIX - Armageddon March Eternal - Symphonies Of Slit Wrists
Reactie van Rene op 23-06-2009 om 12:37u
Score: 90 / 100

Wat een debiele review, blijf er vanaf als je er niets van kent