Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-09-2020

Fields of The Nephilim - Mourning Sun
Jaar van release: 2005
Label: SPV

Fields of The Nephilim - Mourning Sun

Een nieuw officieel album van gothicrocklegenden -vaak miskend voor hun invloeden- de Fields of The Nephilim, wie had dat nog durven denken vijftien jaar na hun laatste officiële studioalbum Elizium uit 1990. Jarenlang was het stil na het project The Nefilim van vocalist Carl McCoy, die op dit moment het enige originele lid van de Fields lijkt te zijn. In 2002 verscheen er een onofficieel album genaamd Fallen, en nu in 2005 vanuit het niets, een nieuwe officiële plaat genaamd Mourning Sun.

Bij het luisteren van dit album waan je je direct weer in de sferen van de eerdere albums. Diezelfde duisternis met een klein sprankje hoop, de als een trein doortikkende bas, en natuurlijk de onmiskenbare diepe, raspende stem van Carl McCoy met zijn soms onheilspellende gefluister. Een ander iets dat onveranderd is gebleven, zijn de occult aandoende, naar Bijbelse taferelen refererende teksten. Niet veel anders dan wat we gewend zijn, maar toch weer fris, met name door het meer metalachtige geluid. Moeiteloos wordt er ook geflirt met de schimmen uit het verleden, zo zijn de parallellen tussen Straight To The Light en Psychonaut moeiteloos te trekken, en is She zo’n welbekende door de bas gedragen ballad. Dat ze muzikaal nooit stil zullen staan is goed te horen in de track Xiberia; een industrial-track waar menig industrialband jaloers op zou zijn.

Niet alleen op het gebied van de muziek doet Mourning Sun niet onder voor zijn voorgangers, ook wat betreft het artwork, eveneens verzorgd door Carl McCoy, houdt dit album de erfenis van de jaren tachtig in ere. Als bonustrack op de limited edition staat er nog een zeer originele cover van In The Year 2525, oorspronkelijk van Zager & Evans.

Mourning Sun is ongetwijfeld een van de beste comebacks van het jaar. Nu maar hopen dat het niet weer jaren duurt voor er een nieuw album uitkomt.

Tracklist:
1. Shroud (Exordium)
2. Straight To The Light
3. New Gold Dawn
4. Requiem XIII-33 (Le Veilleur Silencieux)
5. Xiberia (Seasons in The Ice Age)
6. She
7. Mourning Sun
8. In The Year 2525 (bonustrack)

Score: 90 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 25 december 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Fields of The Nephilim - Mourning Sun
Reactie van Nick op 25-12-2005 om 16:18u
Score: 98 / 100

Verpletterend .......................oh zo mooi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fields of The Nephilim - Mourning Sun
Reactie van arnold op 25-12-2005 om 22:35u

ik wou even een fragment (mp3tje)horen maar ik kan helemaal niks vinden..

Fields of The Nephilim - Mourning Sun
Reactie van DIMITRI op 29-12-2005 om 10:31u
Score: 100 / 100

Fields of the nephilim is de band van engelen. Schitteren !!!!!