Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Zeno - Zenology II
Jaar van release: 2005
Label: MTM Music

Zeno - Zenology II

Voor mij kwam het als een complete verassing te horen dat gitaarvirtuoos Ulrich Jon Roth ook nog een getalenteerd broertje heeft, die ook nog eens een verdomd lekker stukje kan spelen. Zeno Roth leerde zichzelf, beïnvloed door de blues en hardrock, op 14-jarige leeftijd gitaar spelen en had gedurende de periode 1974-1977 een lidmaatschap bij de Duitse band Black Angel. Begin jaren 80 besloot hij samen met bassist Ule Ritgen (Fair Warning) een nieuwe band op te richten die in 1984 het daglicht zag onder de naam: Zeno. Verscheidene tours met Queen, Black Sabbath, Krokus en Keel volgden en de band kreeg daarnaast de handjes vele malen op elkaar in Japan (waar hij ook nog eens tienduizenden albums verkocht).

Zenology II is een verzameling met nog nooit eerder uitgebrachte nummers van deze band die in de jaren tachtig geschreven zijn. Wat betreft de muziek hebben we hier te maken met no nonsense jaren 80 hardrock in de stijl van Def Leppard, Bon Jovi, Europe en the Scorpions met soleerwerk dat ik het beste kan omschrijven als de perfecte combinatie van Yngwie Malmsteen en Rhandy Roads. De productie is erg goed en doet zeker niet onder voor de jaren 80 klassiekers als The final Countdown (Europe) en Slippery when Wet (Bon Jovi). Het grote probleem ligt hem echter in het feit dat dit album te laat op de markt verschijnt, aangezien de gloriedagen van dit soort muziek immers ver achter ons liggen.

Nummers als ‘Good Game, bad Game’ en ‘Time’ zullen bij liefhebbers van melodieuze rock en metal in het algemeen waarschijnlijk goed ontvangen worden, maar ik vrees dat het gros van de rest van deze nummers te gedateerd klinkt om enige impact te maken in ons land. De Japanners zullen er ongetwijfeld wel raad mee weten en ik moet eerlijk toegeven dat ik op bepaalde momenten ook met alle plezier kan luisteren naar foute keyboards en dito teksten, maar het zal niet aan iedereen besteed zijn. Ik raad het album daarom aan, aan alle liefhebbers van puike, neoklassieke gitaarsolo’s en mensen die alles wat de jaren 80 aan hardrock heeft voortgebracht koesteren. De rest kan er met een grote bocht omheen lopen.

Tracklist:
1. Call of the Heart
2. Tonight
3. Hard Beat
4. Dreaming the Night away
5. Good Game, bad Game
6. Victoria
7. On my Way
8. Keep your love
9. Troubled Love
10. Time
11. Free again (Eagle)

Score: 70 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 27 oktober 2005

Zeno - Zenology II
Reactie van Een_Metalfan op 27-10-2005 om 19:55u

Zeno klinkt heel uniek, o.a. door de zanger Michael Flexig, maar ook door Oosterse melodieën die soms plotseling te horen zijn. Een goed bombastisch nummer als "Victoria" zou nooit door Bon jovi of Europe geschreven kunnen zijn...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.