Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

    27 januari:
  • Bullet For My Valentine
  • 29 januari:
  • Ann My Guard en Kingfisher Sky
  • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
  • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
  • Daniel González (Darksun) - 41
  • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
  • Jarpen (Elvenking) - 44
  • Kita (Lordi) - 48
  • Louie Clemente (Testament) - 57
  • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
  • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Jaar van release: 1988
Label: EMI Records
Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Maiden's 7e cd, misschien logisch als je de titel van het album bekijkt, want het getal '7' komt er twee keer in voor :-). Dit is het eerste concept album van maiden, en het 2e album dat gebruik maakt van synthesizers. Maar niks geen gepingen, want ze komen alleen maar ten goede van de muziek....

Ook in het intro komt het getal 7 steeds voor, en dan is het de beurt aan Moonchild om dit album te openen. Al direct is het weer 'een groot feest'. Het nummer begint met een lekkere rauwe zanglijn van Bruce, terwijl het refrein weer een hoog meezing-niveau heeft. Infinite dreams mag zich nummer 2 noemen. Het is een wat down/mid-tempo, maar ligt weer geweldig in de oren. Can I play with madness is een zeer catchy nummer, kort maar krachtig is denk ik de juiste omschrijving voor dit nummer. The evil that men do is een nummer dat inmiddels ook al tot de 'maiden-top' behoort. Een van de sterkste nummers ooit (van Maiden) met een geweldige sfeer erin. Het titelnummer is vrij lang, met afwisselende tempo's, en streeft qua stijl ook vrij ver vooruit. Fantastisch nummer! The prophecy is ook niet misselijk. Het vreemde 'the clairvoyant' is misschien even wennen, maar toch weet het na een paar maal luisteren steeds meer te boeien. De vreemde melodie-lijntjes zijn echt geweldig! En dan het afsluitende "Only the good die young", een echte meezinger (only the good die young... only the evil seem to live forever....), en dit nummer wordt weer op dezelfde wijze afgesloten als dat hij begon. En op dit album is echt hoorbaar dat de Gotebörg death metal bands hun gitaarriffs hier vandaan halen

Misschien is het nog niet duidelijk, maar dit is weer absolute topklasse. Wat mij betreft de allerbeste Maiden (samen met The Number of the beast). Bruce is op dit album het best bij stem, de instrumentenbeheersing, alhoewel dat altijd al zo is/was, is geweldig. Bovendien hangt er zo'n goede sfeer in, dat ik me niet voor kan stellen dat jij, als metalfan zijnde, deze CD niet goed vindt. Up the fucking irons!!! (Ja, alweer een cd die ik een tien geef... maar ik beschrijf graag 'noodzakelijke' cd's :-) )

Score: 97 / 100

Reviewer: Snagger
Toegevoegd: 8 januari 2002

Meer Iron Maiden:

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Een_Metalfan op 08-01-2002 om 20:43u
Score: 100 / 100

Inderdaad, schitterend album. De vijf sterren zeker waard. Dit is en blijft een klassieker die elke metalfan eens moet beluisterd hebben. Tim Cunningham

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Een_Metalfan op 10-01-2002 om 10:46u
Score: 100 / 100

Mijn favouriete maiden plaat, absoluut een fantastisch album

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van the-cold-white-light op 12-12-2002 om 19:55u
Score: 95 / 100

Super cd!!

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Een_Metalfan op 10-01-2003 om 19:43u
Score: 95 / 100

Voor mij was dit het begin van Metal, zelden overtroffen. De mannen van Maiden hebben geloof ik Piece of Mind als favoriet. Ook groots. Roy

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Wolfgard op 02-02-2003 om 21:01u
Score: 100 / 100

IRON MAIDEN IS DE OPPERGOD van de HEAVY METAL en dat bewijzen maar weer eens op dit fantastische ietwat vreemde album... GODDOMME! dit heerscht UP THE FUCKING IRONS! wolfgard

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Een_Metalfan op 25-09-2003 om 23:40u
Score: 95 / 100

Zonder twijfel mijn favoriete plaat van deze goden. IRON FUCKING MAIDEN!!!

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Nagash op 14-01-2004 om 22:50u
Score: 100 / 100

Geweldige cd.. de beste van deze mannen naar mijn mening.

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Koen op 05-05-2004 om 13:56u
Score: 100 / 100

Dit was mijn eerste kennismaking met Iron Maiden zo'n 6 jaar geleden, en meteen een schot in de roos !! Echt een prachtplaat en behoort tot 1 van mijn beste metal albums ooit. Up the Irons

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Niels op 19-07-2004 om 11:16u
Score: 100 / 100

Zo deez is zeker vet,echt een superplaat!!!Moonchild is echt vet

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Snake op 23-09-2004 om 09:22u
Score: 40 / 100

Als groot Maiden-fan vind ik 7th son of the 7th son eerlijk gezegd een dieptepunt in hun euvre. zeker als je het album met "The number of the beast" gaat vergelijken. Ben nu zo'n 20 jaar fan van Iron Maiden en dit is toch degene die het minst op de platenspeler belandt (cd nooit gekocht!). De enige nummers die er wat mij betreft uitspringen zijn Moonchild en The evil that men do. "Can I play with Madness" is gewoon een draak van een nummer! Ik vind het wel leuk om te lezen dat er mensen zijn die dit een geweldig album vinden, maar een ieder zijn favorieten!

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van KISKE op 22-10-2004 om 21:17u
Score: 9 / 100

VERUIT HET BESTE MAIDEN ALBUM.!!!!!!!

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Jeroen op 21-07-2005 om 16:49u
Score: 89 / 100

Een prachtschijf van de heren van Maiden. Vooral Infinite Dreams en het titelnummer doen het hier nog altijd even goed. Overigens in mijn ogen niet het beste Maiden album, maar zeker wel in het algemeen gezien een klassieker.

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Evil_Lynne op 01-03-2006 om 18:34u
Score: 100 / 100

Klassieker. Ik leerde Iron Maiden kennen in 1983 toen ze Piece of Mind uitbrachten, en de keyboards (na de gitaarsynthesizers op Somewhere in time) op deze CD was wel even slikken, maar nummers als Moonchild, Infinite Dreams, het titelnummer en The Clairvoyant veegde de vloer aan met alle critici. Dit album werd redelijk afgekraakt in De Aardschok en kreeg slechts een schandalige 7 van de recensent. Hopelijk staat die persoon nu het perron in Utrecht te vegen (wat overigens ook moet gebeuren). Bonus was het Monsters of Rock optreden wat zowat in mijn achtertuin plaatsvond :-)

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Chris op 17-03-2008 om 19:42u
Score: 95 / 100

Top album!
Alleen jammer van Can I Play With Madness. voor de rest stuk voor stuk topnummers

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Pete aSs op 04-04-2008 om 23:10u
Score: 91 / 100

Zelfs "Can i play wih madness " scoort meer dan het gemiddelde van het gemiddelde van de optelsom van de individuele quotering van alle nummers afzonderlijk van een metal-klassieker, of niet ? Prophecy toch wel beetje minder...

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van metalpunk89 op 09-05-2008 om 13:16u
Score: 85 / 100

ik vind can i play with madness t niet helemaal hebben.
de rest is prima in orde

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van dzevad op 02-08-2009 om 21:15u
Score: 100 / 100

UP THE IRONS

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van dd op 19-06-2010 om 21:34u
Score: 95 / 100

mijn persoonlijke favoriet

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van danny op 18-09-2010 om 21:28u
Score: 95 / 100

10 keer beter dan het overschatte notb

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van hans manson op 06-02-2011 om 18:51u
Score: 98 / 100

dit is een van mijn favoriete maiden cd's
enkel can i play with madness en the prophecy zijn mindere nummers
en zelfs die zijn nog erg goed, en dat wilt wat zeggen :p

ik ga hier geen favoriete nummers schrijven, want dat zijn eigenlijk alle nummers op de 2 eerstgenoemde na :p

UP THE FUCKIN' IRONS!!! m/

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van hans manson op 06-02-2011 om 19:44u
Score: 98 / 100

dit is een van mijn favoriete maiden cd's
enkel can i play with madness en the prophecy zijn mindere nummers
en zelfs die zijn nog erg goed, en dat wilt wat zeggen :p

ik ga hier geen favoriete nummers schrijven, want dat zijn eigenlijk alle nummers op de 2 eerstgenoemde na :p

UP THE FUCKIN' IRONS!!! m/

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Maurice op 04-04-2011 om 09:42u
Score: 97 / 100

Niet het beste album, het debut album Iron Maiden en het tweede album Killers zijn beter, met Paul Di'Anno nog voor de vocals, maar zeker een van de betere.

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Cyriel op 29-11-2011 om 13:52u
Score: 100 / 100

ik HOUD van dit album omg! elk nummer is en klassieker, fantastisch!!!
de hoes is super mooi en alle zanglijnen zijn prachtig! En de gitaarleads van Adriaan en Dave zijn super mooi. Ook de tekst is mooi.

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Maria op 03-04-2012 om 23:08u

ljo / Soy mujer, pero reconozco nucado una chica es bella. Vote9 a Eugenia Sue1rez, porque es muy bonita y tiene buen cuerpo. Aparte, es casi una nif1a. Se imaginan nucado crezca. Eso sed, la nena tiene el gusto en los pies, porque Nacho Viale no es ni bonito ni inteligente. Que se consiga algo mejor. En la lista hay otras chicas muy bellas, como la Bosco o la Tobal. Tambie9n hay mucho gato y mucha loca desquiciada, como la Cid y la Viale. Sf3lo les faltf3 la Bredice.

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Mark op 12-09-2012 om 09:16u
Score: 100 / 100

Ik ben een Die-Hard Maiden Fan in hart en nieren! En dit album behoort tot mijn persoonlijke Iron Maiden favorieten. Zelfs nu in 2012, klinkt het nog steeds fris, spannend, technisch en natuurlijk uniek (we hebben t wél over Maiden he!)! Echt n tijdloos album met verschillende kippenvel momenten. Zeker een aanrader in het genre.

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van danny op 26-01-2014 om 23:34u
Score: 85 / 100

-

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Reactie van Joost op 18-05-2015 om 01:46u
Score: 99 / 100

Dit is samen met TNOTB het beste album van Maiden.
Ik geef geen 100 punten vanwege dat ene missertje...The Prophecy.
Can I Play With Madness is een geweldig nummer om op cd te beluisteren, maar live komt dat nummer totaal niet uit de verf.
Infinite Dreams blijft een van mijn favoriete nummertjes, weergaloze song !
De videoclip van The Evil That Men Do blijf ik echt geweldig vinden.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.