Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

Mythlorian - Shadow Sun
Jaar van release: 2004
Label: Eigen beheer
Mythlorian - Shadow Sun
Het betreft hier een Nederlandse band, maar op het geluid afgaande zou het ook net zo goed een Zweedse band kunnen zijn.
De heren bedienen zich namelijk van de melodische Gothenburg death metal. Aan de ene kant is men dus vrij origineel bezig, want veel bands uit Nederland die zich in deze stijl gespecialiseerd hebben ken ik niet.
Kijken we echter op grotere schaal, dan is Mythlorian één van de velen.
En toch zegt iets mij, dat deze band in de toekomst nog wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien.

"Shadow Sun" is de eerste demo van deze Nederlanders, maar dat zou je zo niet denken. Speltechniek en opbouw van de composities zijn uitstekend te noemen en bij beluistering blijft het woord 'veelbelovend' in m'n hoofd rondspoken. Het spel is zoals gezegd behoorlijk strak en ook met de proffessionele productie zit het wel snor.
De songs bevatten hele goede gitaarmelodieën en ook maakt men gebruikt van een pakkende groove. Deze laatste factor zorgt er voor dat de band zich toch nog een beetje weet te onderscheiden van de andere bands.

De demo bevat 4 nummers en daarin komen de kwaliteiten van de band goed naar voren. Goeie breaks, vette lead partijen en zang die tussen grunt en krijs in ligt zijn belangrijke ingrediënten in de death metal soep. Melodie is hoorbaar het belangrijkst, maar dat wil niet zeggen dat de band heel braafjes staat te spelen. De gitaristen weten aardig wat leuke stukjes in te bouwen en van een agressieve sfeer is men ook absoluut niet vies.

Erg goed materiaal dus van deze band uit Zwijndrecht. Misschien mag men nog wel ietwat meer naar een echt eigen geluid toe werken, maar het luistergenot word er niet minder om. De songtitels hadden misschien ook wat origineler gekund, maar een kniesoor die daarop let. Het artwork is dan weer dik in orde, dus de zaakjes zijn wel goed voor elkaar, als ik het over het algemeen bekijk en beluister. Een goede demo heren, het succes is jullie van harte gegund!

Tracklist
1. Shadow Sun
2. Oblivion
3. Crowd of Nothing
4. New Dawn

Score: 76 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 1 mei 2005

[ Terug naar de Album Reviews ]

Mythlorian - Shadow Sun
Reactie van Ewout op 02-05-2005 om 00:47u

Thx voor de review guys. Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden; info@mythlorian.nl ,voor 8 euro wordt deze demo geheel gratis naar je toegezonden. En in september/oktober, kun je een nieuwe promo van Mythlorian verwachten. Check the site voor mp3's, video reviews etc. En check de concertagenda voor shows in de buurt Rock on And Rock Hard