Enquête

Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

Bathory – A Fine Day To Die
Behemoth – Ov Fire And The Void
Burzum – Dunkelheit
Carach Angren – When Crows Tick On Windows
Celtic Frost – Circle Of The Tyrants
Cradle Of Filth – From The Cradle To Enslave
Darkthrone – Transilvanian Hunger
Deafheaven – Dream House
Deströyer 666 – I Am The Wargod
Dimmu Borgir – Progenies Of The Great Apocalypse
Dissection – Where Dead Angels Lie
Emperor – I Am The Black Wizards
Immortal – Withstand The Fall Of Time
Kvelertak – Mjød
Marduk – Panzer Division Marduk
Mayhem – Freezing Moon
Mercyful Fate – Satan's Fall
Primordial – Empire Falls
Samael – Baphomet's Throne
Satyricon – Mother North
Taake – Myr
Venom – Black Metal
Wiegedood – Ontzieling
Windir – Journey To The End
een andere blackmetalgerelateerde song, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    9 januari:
  • Hexis
  • Shadow Of Intent, Aversions Crown, Angelmaker, The Last Ten Seconds Of Life en Distant
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 34
  • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 75
  • Fabian Merkt (Coronatus) - 39
  • Paul H. Landers (Rammstein) - 57

Vandaag overleden:
  • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
  • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Review

Trivium - In The Court Of The Dragon
Jaar van release: 2020
Label: Roadrunner Records

Trivium - In The Court Of The Dragon

Trivium lijkt zijn troon aan het metalfront weer helemaal veroverd te hebben. Waar de groep met de platen Vengeance Falls (2013) en Silence In The Snow (2015) wisselvallig voor de dag kwam en te veel experimenteerde met andere stijlen en cleane zang, kwam de band met The Sin And The Sentence (2017) en What The Dead Man Say (2020) voortreffelijk terug. Het leek erop dat de formatie eindelijk alle elementen uit zijn discografie weet te doseren, waardoor de muziek van Trivium volop in zijn kracht staat. In The Court Of The Dragon borduurt hierop voort en mag gezien worden als één van de sterkste wapenfeiten van het viertal.

Voor het orkestrale intro X krijgt Trivium hulp van niemand minder dan Ihsahn (Emperor). Langzaam en stijlvol wordt er opgebouwd, om vervolgens woest om te slaan naar het titelnummer. Vocalist Matt Heafy trapt schreeuwend af, terwijl de rest van het muzikanten op snelheid aansluit. Het is vooral drummer Alex Bent die opvalt door in die track steeds sneller te gaan drummen. Daarnaast is ook het gitaarwerk fabuleus met onder andere een heel deftige solo.

Zoals eerder genoemd lijkt Trivium na al het experimenteren eindelijk de sleutel te hebben gevonden tot een succesvolle formule. De agressie in de songs is volop terug en wordt continu ondersteund door technische hoogstandjes. Heafy heeft een betere balans gevonden tussen zijn geschreeuw en cleane zang en levert vocaal één van zijn beste prestaties. Af en toe wordt er een rustmoment ingebouwd, maar vaak zijn deze een opbouw naar een uitbarsting. Het progressieve The Shadow Of The Abattoir is hier een duidelijk voorbeeld van.

Het is dan ook alsof het kwartet zijn verleden uiteindelijk helemaal omarmd heeft. Zo had A Crisis Of Revelation niet misstaan op debuutalbum Ember To Inferno (2003) of klassieker Ascendancy (2005) en linkt het uitmuntende The Phalanx aan Shogun (2008). De enige wisselvallige track is Fall Into Your Hands. Het langste nummer van de plaat biedt een bloemlezing van alles wat Trivium te bieden heeft en schiet alle kanten op. Het is hierbij jammer dat alle goede ideeën overstemd worden door een te saai en langdradig refrein.

Maar laat dat de enige smet zijn. Verder niets dan lof over In The Court Of The Dragon. Het is bewonderenswaardig dat Trivium krap anderhalf jaar na de release van het sterke What The Dead Man Say met een opvolger komt die zijn voorganger overtreft. Met tien platen op de teller lijkt het kwartet hongeriger dan ooit tevoren en dat uit zich in één van de sterkste releases van dit jaar.

Tracklist:
1. X
2. In The Court Of The Dragon
3. Like A Sword Over Damocles
4. Feast Of Fire
5. A Crisis Of Revelation
6. The Shadow Of The Abattoir
7. No Way Back Just Through
8. Fall Into Your Hands
9. From Dawn To Decadence
10. The Phalanx

Score: 88 / 100

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 30 oktober 2021

Meer Trivium:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.