Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Aphrodite - Orgasmic Glory
Jaar van release: 2021
Label: Fighter Records
Aphrodite - Orgasmic Glory
De Canadese speedmetalband Aphrodite laat er geen gras over groeien. Iets meer dan anderhalf jaar na het debuutalbum Lust And War (2019) ligt de opvolger Orgasmic Glory in de schappen. Over de vorige plaat was ik niet bijster enthousiast. Hoewel de rammelende en opgefokte speed metal muzikaal gezien nog best lekker klinkt, is zangeres Tanza Speed de zwakke schakel. Zij zingt namelijk als een sirene. Helaas niet in de mythologische zin van het woord – als de in door Homerus beschreven halfgodinnen die hun toehoorders verleidden – maar vooral in letterlijke zin. Speed klinkt in de hoge uithalen als een alarm dat afgaat. Haar valse gekrakeel kan de sterkste ruiten doen breken.

Aangezien Speed nog altijd van de partij is op Orgasmic Glory, zijn mijn verwachtingen niet bepaald hooggespannen. En inderdaad: qua vocalen is ook deze tweede plaat van het drietal ondermaats. Gelukkig beroept de zangeres zich voor het merendeel van het album op een monotoon soort nasaal geneuzel, dat weliswaar verre van overtuigend klinkt, maar in ieder geval de oren niet doet bloeden. De werkelijk hemeltergend valse uithalen in Europa laten we dan maar even buiten beschouwing. Er zijn middeleeuwse martelwerktuigen die minder pijnlijk zijn!

De slappe zang is ontzettend jammer, want muzikaal gezien klinkt Orgasmic Glory eigenlijk behoorlijk lekker. De band grossiert in opzwepende, snedige riffs, met af en toe een fijne solo, dat alles gebracht in een buitengewoon energiek en jachtig tempo. Met name de tracks Troy Is Burning, Dance Wild And Free en Herakles, War Cry klinken prima. Aphrodite vindt het wiel niet opnieuw uit, maar compenseert het gebrek aan originaliteit met geestdrift en enthousiasme. De composities zijn ook beter dan op het debuut.

Orgasmic Glory zal zeker niet als legendarisch de geschiedenisboeken ingaan, maar door het ongebreidelde enthousiasme van het gezelschap ben je als luisteraar geneigd om door de beperkingen heen te luisteren. Vooral live zal dit best goed kunnen werken, zeker in een obscuur zaaltje laat in de nacht, als de zintuigen al wat verdoofd zijn.

Tracklist:
1. Troy Is Burning
2. Dance Wild And Free
3. Chariots Of The Sun
4. Meadows Of Asphodel
5. Blood Of Aphrodite
6. Europa
7. Herakles, War Cry
8. Children Of Night

Score: 67 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 3 september 2021

[ Terug naar de Album Reviews ]