Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

Hellripper - The Affair Of The Poisons
Jaar van release: 2020
Label: Peaceville Records
Hellripper - The Affair Of The Poisons
Het is met veel genoegen dat ik terugdenk aan mijn eerste kennismaking met het Schotse Hellripper. Tijdens de pre-party van Roadburn 2019 zorgt de old school black/thrash/speed metal voor een waanzinnig feestje. Terwijl de bekertjes bier brallerig door de lucht vliegen, verandert de Green Room van 013 al snel in één kolkende, headbangende massa. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Peaceville Records deze bastaardmengeling van Celtic Frost, Darkthrone, Motörhead en Iron Maiden onder zijn vleugels heeft genomen. De vraag is alleen: houdt deze muziek ook stand buiten zo’n inmiddels vrijwel onvoorstelbare live-setting van samengeplakte lichamen, gebalde vuisten en zweet- en bieraroma’s?

Op die vraag kan ik grotendeels bevestigend antwoorden, hoewel The Affair Of The Poisons ongetwijfeld live nóg wat meer indruk maakt. In iets minder dan een half uur knalt Hellripper acht opzwepende en felle tracks erdoorheen. Daarbij wordt er vrij genadeloos op los gerost. Messcherpe, Motörhead-achtige riffs, een verdwaalde heavymetalpassage, een veelal opzwepend drumritme en een snerpende en snauwende zanger, die simplistische teksten in de microfoon spuwt: het is allemaal weinig verfijnd, maar o zo lekker. Vooral bij Vampire’s Grave – dat qua riffs echt pure Motörhead-verering is – is het moeilijk om stil te blijven zitten.

Hellripper rost en schuurt dat het een lieve lust is. Daardoor is The Affair Of The Poisons een energiek schijfje geworden. De band strooit echter ook met vuige, zeer headbangwaardige riffs. Zo begint Spectres Of The Blood Moon Sabbath met een meesterlijke riff die zó op een plaat van Nifelheim of Desaster had kunnen staan. Beyond The Convent Walls wordt opgeleukt door fijne heavymetalpassages (inclusief heerlijke, ouderwetse Iron Maiden-loopjes). Zanger en componist James McBain – in zijn eentje verantwoordelijk voor alle instrumenten – strooit met prettige solo’s en stoere, klassieke riffs. Zijn bijtende vocalen zorgen bovendien voor een extra agressief randje.

The Affair Of The Poisons is zoals gezegd geen verfijnd album. Maar waar veel gure, oldschoolvererende kelderbandjes vervallen in opzichtig plagiaat of meer aandacht besteden aan het cultiveren van hun imago dan aan het schrijven van goede riffs, weet Hellripper zijn smerige blackened thrash/speed metal beter aan de man te brengen. McBain gooit er met gemak smeuïge en ongepolijste riffs uit, die zich in je hoofd nestelen. Wie van primitief gebeuk met een rauwe en benevelde attitude houdt, kan niet om The Affair Of The Poisons heen. Live is het allemaal nog een tikje gaver, maar ook op plaat staat Hellripper zijn mannetje.

Tracklist:
1. The Affair Of The Poisons
2. Spectres Of The Blood Moon Sabbath
3. Vampire's Grave
4. Beyond The Convent Walls
5. Savage Blasphemy
6. Hexennacht
7. Blood Orgy Of The She-Devils
8. The Hanging Tree

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 9 januari 2021

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.