Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

King Kobra - Sweden Rock Live
Jaar van release: 2018
Label: Metalville Records

King Kobra - Sweden Rock Live

King Kobra is een van de vele bands van drummer Carmine Appice (onder andere Cactus, Rod Stewart), met David Michael-Phelps en Mick Sweda op gitaar, bassist Johnny Rod (ex-W.A.S.P.) en zanger Mark Free. Midden jaren tachtig bracht de groep drie platen uit met wisselend succes, waarna ieder uiteindelijk zijn eigen weg ging.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en net als veel andere bands werd ook King Kobra nieuw leven ingeblazen. Een reünie met Mark Free zat er niet in. Paul Shortino (Rough Cut, Quiet Riot) neemt in de hernieuwde formatie de zanglijnen voor zijn rekening. Sinds de reünie in 2010 zijn er twee aardige schijven van het vijftal uitgekomen. Voor fans die de mannen nog niet hebben kunnen aanschouwen, is Sweden Rock Live beschikbaar gemaakt. Het schijfje bevat een deel van de show die King Kobra gaf op 11 juni 2016 op het genoemde festival.

Fans zullen het moeten doen met dertien livenummers. Voor mensen die King Kobra nog niet kennen, zijn deze versies minder interessant, want hoewel het meeste materiaal niet slecht klinkt, zijn de studioversies simpelweg beter. Shortino is redelijk goed bij stem, terwijl de instrumentale partijen soms wat rommelig klinken. Het geluid is aardig voor festivalopnames en de vertolkingen zijn redelijk sterk, vooral van het materiaal van na de reünie. Dat zijn bijvoorbeeld de lekkere uptempo rockers Ballad Of Johnny Rod en Turn Up The Good (Times). Het tragere werk (Shadow Rider en Live Forever) weet daarentegen minder te overtuigen. Het langzame, voortslepende Hunger had helemaal achterwege mogen blijven.

Het meest verrassende aan deze uitgave is het ontbreken van King Kobra's grootste hit Iron Eagle (Never Say Die) en de keuze voor drie uitgebreide solo’s en een cover. Het is op zijn minst opmerkelijk om te kiezen voor wat inwisselbare solo’s (bas, gitaar en drum) en een matige vertolking van Black Sabbath's Heaven And Hell ten koste van het bekendste eigen werk. Wellicht waren er problemen met de opnamen of stonden de bandleden erop om hun moment in de schijnwerpers op plaat terug te horen. Uiteindelijk is Sweden Rock Live een album dat alleen interessant is voor fanatieke fans.

Tracklist:
1. Ready To Strike
2. Tear Down The Walls
3. Knock ‘Em Dead
4. Shadow Rider
5. Live Forever
7. Bass Solo - Wild Child (W.A.S.P.-cover)
8. Hunger
9. Highway Star (Gitaarsolo/Deep Purple-cover)
10. Heaven And Hell (Black Sabbath-cover)
11. Drum Solo
12. Raise Your Hands To Rock
13. Turn Up The Good (Times)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 30 augustus 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]