Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Evil Hunter - Evil Hunter
Jaar van release: 2018
Label: Fighter Records

Evil Hunter - Evil Hunter

De leden van het kwintet Evil Hunter hebben reeds hun sporen verdiend in de Spaanse metalscene (in onder meer WarCry, Nova Era, Nightfear) en besloten gezamenlijk toe te zijn aan iets nieuws. Het resultaat is Evil Hunter met een gelijknamig debuutalbum. Het bevat acht nummers die refereren aan de hoogtijdagen van de heavy en power metal.

Het geluid van het vijftal is volwassen en het is goed te horen dat de mannen over de nodige ervaring beschikken. De plaat opent bijvoorbeeld met het aangename, uptempo Surf The Waves, dat voorzien is van een aanstekelijk refrein en fijne galopperende melodielijnen. Het zijn vooral de instrumentale partijen die in positieve zin opvallen, zeker wanneer het strakke gitaarwerk leidt tot een opzwepende, melodische solo.

Wat betreft de zang van Damián Chicano is het resultaat wisselend. Zijn raspende vocalen (denk dan aan het type zanger van U.D.O., Oz en AC/DC) zijn soms uitstekend en sfeervol, zoals tijdens de opener, het romantische Heartbeat en de ballad By Your Side, terwijl op andere momenten de zanglijnen enorm wringen. Deels door saaie, hoekige overgangen (Hold Me Tight), soms ook doordat de zanger zich lijkt te overschreeuwen met enigszins flauwe teksten (Hot Leather).

Het leidt ertoe dat Evil Hunter slechts deels weet te bevredigen. Sterke en aanstekelijke metaltracks die misschien niet al te origineel zijn, maar wel vol overgave worden uitgevoerd, worden afgewisseld met nummers die je al snel weer vergeten bent. Gelukkig overheerst het gevoel van die eerste categorie en dat komt vooral door de twee sterke afsluitende songs.

Het beukende Open Up Your Eyes is een solide, standaardmetalsong (met fantastisch gitaarwerk). Het is echter de powerballad By Your Side die de aandacht weet te trekken tussen al dit gitaargeweld. Het nummer opent met een lieflijke keyboardpartij waarna Chicano zich van zijn gevoelige kant toont met een fenomenaal refrein, waarbij iedereen zich weer even in de mierzoete, met haarlak doordrenkte jaren tachtig waant.

Tracklist:
1. Surf The Waves
2. Evil Hunter
3. Heartbeat
4. Hot Leather
5. Hold Me Tight
6. Go
7. By Your Side
8. Open Up Your Eyes

Score: 67 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 12 mei 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]