Pit
Enquête

Welke gemaskerde of geschminkte artiest ziet er het gaafst uit?

Alice Cooper
Behemoth
Buckethead
Carach Angren
Cradle Of Filth
Dimmu Borgir
Ghost
Gwar
Heilung
Hell
Immortal
Imperial Triumphant
King Diamond
Kiss
Lordi
Mayhem
Mgła
Mortiis
Mudvayne
Mushroomhead
Powerwolf
Satyricon
Slipknot
Turisas
een andere uitgedoste act, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 februari:
 • Bullet For My Valentine, Jinjer en Atreyu
 • Life Of Agony en Prong
 • 2 februari:
 • An Evening With Knives en Der Mancha Red
 • For I Am King en Another Now
 • 3 februari:
 • Faceless Entity en Morvigor
 • For I Am King
 • Grind Over Den Haag
 • Harakiri For The Sky, Schammasch en Groza
 • Undawn, Grown Cold en Reality Spill
 • Wormrot en Cnnctn Lst
 • 4 februari:
 • Drachten Deathfest
  met o.a. Pestlence, Cancer, Master en Wormrot
 • Dying Fetus, Nasty, Frozen Soul en Cabal
 • Harakiri For The Sky, Gaerea en Schammasch
 • Scumbash
 • 5 februari:
 • For I Am King, Another Now en Reformist
 • Kataklysm, Soilwork en Wilderun 
 • Leprous, Monuments en Kalandra
 • Slapshot, Death Before Dishoner, Risk en American War Machine
  1 maart:
 • Brutus, Psychonaut en Doodseskader
 • Electric Callboy
Kalender
Vandaag jarig:
 • Marco Kautonen (Sethian) - 46
 • Oliver Grbavac (Fleshcrawl) - 41
 • Ron Welty (The Offspring) - 52
 • Urs Fischer (Felony) - 49

Vandaag overleden:
 • Jon Zazula (Megaforce Records) - 2022
Interview

Deeds Of Flesh
Met Erik Lindmark
Door Rascul
Geplaatst in februari 2004
Nog nahijgend van het energieke optreden van de Amerikaanse Death Metal band Deeds Of Flesh krijg ik de gelegenheid om een interview af te nemen met deze band. Deeds Of Flesh heeft onlangs met Reduced To Ashes een uitstekend nieuw album afgeleverd, en is nu op toer met Hate Eternal. Reden genoeg dus om zanger/gitarist Erik Lindmark eens aan de tand te voelen.

Deeds Of Flesh

Hey Erik, bedankt voor het interview. Hoe gaat de tour nu?

Geweldig. Er is een groot publiek, de andere bands zijn erg aangenaam, en natuurlijk spelen we geweldige shows.

Wat is je favoriete land om in te spelen?

Hmm, een favoriet land… Eigenlijk hebben we niet echt een favoriet land, het is overal geweldig om te spelen. We spelen veel in de States, maar het is gaaf om zo nu en dan weer naar Europa te komen. In elk land is het publiek weer anders, andere nationaliteiten, ander gedrag... Overal is het eigenlijk gaaf.

Hebben jullie nog wat vreemde of grappige momenten gehad tijdens de tour?

Ik denk vooral het feesten dat we doen in de bus. Echt crazy fucking partying weet je, die bus is dan ook een rijdende bar. Wat reizen betreft, het vertrekken uit Griekenland was echt idiot, zeker wat het rijden betreft. Van die slingerweggetjes, met van die diepe kliffen ernaast, dat was echt eng gewoon. Maar het feesten is dus echt het gestoorde spul.

Even over het album dan. De nieuwe productie is echt anders dan de vorige. De gitaren zijn helderder en zwaarder, maar de drums zijn echt minder krachtig. Wat denk jij daarvan?

Het geluid is inderdaad anders, omdat we naar een hele andere studio is gegaan. We zijn eigenlijk best wel tevreden met het geluid. Degene met wie we deze keer hebben opgenomen is een totaal ander figuur dan degene met wie we de vorige platen deden, in onze ogen een stuk beter. Er kan natuurlijk altijd wat verbeterd worden, maar in het algemeen zijn we erg tevreden.

Maar als ik dan zo'n show van jullie zie, dat klinkt gewoon een stuk zwaarder!

Een hoop mensen zeggen dat we een liveband zijn, zeker.

Toch, het geluid is zeker helder op de plaat, maar het gaat niet, zoals live, echt door je maag.

Dat zal dan wel komen omdat we een erg snelle band zijn. Er valt zeker meer te verbeteren, maar ik denk dat dat zware vooral past in de langzame, punchy stukken, snap je. Als je die snelle stukken goed wil horen, moet je in de productie niet al te veel laag gebruiken. Anders gaat het klinken als een grote brei. Wij houden dan meer van de helderheid, wij houden meer van de echte muziek.

Hoe zijn de andere reacties verder?

Nou, de recensies zijn tot nu toe erg goed. Waarschijnlijk de beste van al onze cd's.

Dit is ook jouw favoriet?

Ja, absoluut. Al onze cd's zijn natuurlijk anders, hebben een verschillende stijl, maar ik denk dat die nieuwe ons als band echt een beetje samenvat.

Wat bedoel je precies met "verschillende stijlen"? Als ik bijvoorbeeld Inbreeding The Antropophagi opzet...

Dat album is heavy as fuck. Snelheid, snap je wat ik bedoel? We hebben wat van dat, echt de zware beukstukken, en dan Path Of The Weakening, daar krijg je een beetje de groove, wat het ritme betreft dan, en we hebben nu het gevoel dat we van beide hoeken wat gebruik hebben.

Kunnen we nog wat grotere veranderingen verwachten binnen Deeds Of Flesh?

Nou, we zullen altijd dezelfde stijl houden als we nu hebben, maar we vinden het leuk om er altijd wat extra dingetjes in te stoppen. Maar we zullen nooit onze stijl echt veranderen, het blijft snelheid en brutaliteit dus. Het enige wat we op onze volgende gaan veranderen, is dat we een aantal covers gaan doen. Dat is het wel zo'n beetje.

Mag ik weten welke covers?

Wel, eentje van Deicide, eentje van Carcass, eentje van Death en een nummertje Kreator. Zeg maar een beetje het hele Death Metal spectrum van de laatste 20 jaar. Dan komen nog zes andere, eigen songs op het album.

Wat denken jullie van de huidige Death Metal scene? Genoeg goede, nieuwe bands?

Ja, er zijn absoluut goede, nieuwe bands daarbuiten. Kijk, ik ben redelijk kieskeurig over wat ik luister, maar is zeker goed spul. Psycroptic uit Australië bijvoorbeeld, Spawn Of Possession uit Zweden, Severed Saviour, allemaal goede bands.

Hebben jullie daarom ook het Unique Leader label opgericht?

Ja, absoluut. Dat is wel een lang verhaal, het Unique Leader label. We hadden naar een groot label kunnen gaan of zoiets, toen ons contract afliep bij Repulse, en we kregen een hoop geld en zo aangeboden om ergens te signeren. Dat was ook erg van "kijk, Deeds Of Flesh gaat onze eerste echt snelle band worden, wat onze status ten opzichte van Death Metal gaat verbeteren". Dat is er echter nooit van gekomen, en wij werden daar de dupe van. Maar nu we ons eigen label hebben gaat het uitstekend.

Hoe kiezen jullie de bands die jullie contracteren? Gewoon de goede demo uitzoeken?

Ik denk dat we ongeveer 50% van onze bands zo gevonden hebben. Pyaemia, Disavowed, Agiel, die hebben we zo gevonden. Psycroptic, Spawn Of Possession, die ook. En dan heb je nog de bands die we al onze hele loopbaan kennen, zoals Disgorge en Mortal Decay. Dat zijn bands die we al heel lang kennen, waarvan iedereen ook weet dat het goede bands zijn, dus pikten we ze op zodra we konden.

Nog even terug naar de tour. Touren met Hate Eternal en Dying Fetus is natuurlijk geweldig, maar zijn er nog bands waar jullie heel graag mee zouden willen spelen?

Ja, Deicide zou erg gaaf zijn. En natuurlijk al die grote Death Metal bands.

Als ik naar Deeds Of Flesh live luister, hoor ik eigenlijk ook wat Dying Fetus in terug. Klopt dat?

Nee, ik denk zeker van niet. Zij spelen op-en-neer-spring metal, van dat loodzware groovende spul. Luister maar naar wat je nu hoort, djung, djung, djung (op dat moment speelde Dying Fetus in de zaal grenzend aan de ruimte waar het interview werd afgenomen, R.)

Maar toch, als ik naar het nieuwe Dying Fetus album luister, zitten er absoluut stukken in, met name de blastgedeeltes, die best op Path of The Weakening hadden kunnen staan.

Misschien is het wel andersom, wie weet?

Nog even respect voor jullie drummer, die kerel blast drie kwartier lang op topsnelheid door, zonder muzikaal in te zakken.

Zeker, hij is een blastmonster.

Oke, wel, bedankt voor het interview, en veel succes verder!

Dank je

Pitfest

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.