Enqute

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator Stonewall
Atheist Mother Man
Cattle Decapitation Manufactured Extinct
Disturbed Another Way To Die
Earth Crisis Inherit The Wasteland
Gojira Amazonia
Kamelot The Human Stain
Kreator Toxic Trace
Lamb Of God Reclamation
Megadeth Countdown To Extinction
Metallica Blackened
Napalm Death On The Brink Of Extinction
Nevermore Matricide
Nuclear Assault Critical Mass
Ozzy Osbourne Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive Dark Days
Sacred Reich Crimes Against Humanity
Saxon Hole In The Sky
Sepultura Biotech Is Godzilla
Soundgarden Hands All Over
System Of A Down ATWA
Tesseract Eden
Testament Greenhouse Effect
Vektor Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enqutes ]

  20 februari:
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Orden Ogan, Brothers Of Metal en Wind Rose
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chris Herring (Power Of Omens) - 52
 • Derrick Green (Sepultura) - 51
 • Greg K. (The Offspring) - 57
 • Herman Frank (Accept) - 63
 • Ian Hill (Judas Priest) - 71
 • Jariot Lehtinen (Waltari) - 55
 • Jonas Mki (Malpractice) - 47
 • Karl-Heinz "Carlos" Krug (Sunterra) - 47
 • Martin "Marthus" karoupka (Cradle Of Filth) - 41
 • Matthew Tuck (Bullet For My Valentine) - 42
 • Max Naescher (Elis) - 40
 • Michael "Michelle Darkness" Huber (Elis) - 47
 • Oscar Fredrick Dronjak (Hammerfall) - 50
 • Paul Masvidal (Cynic) - 51
 • Paul Stanley (Kiss) - 70
 • Sid Wilson (Slipknot) - 44
 • Tracii Guns (L.A. Guns) - 56

Vandaag overleden:
 • Dave "Lepard" Hellman (Crashdiet) - 2006
Interview

Red Fang
Met Aaron Beam
Door Hugo
Geplaatst in oktober 2013

Stoner/sludge-band Red Fang heeft door hun humorvolle videoclips en tours met grote namen als Mastodon, Helmet, The Dillinger Escape Plan en Orange Goblin veel aan naamsbekendheid gewonnen de laatste jaren. Inmiddels ligt het derde album Whales And Leeches in de winkel. Reden genoeg om bij te praten met zanger/bassist Aaron Beam.

Red Fang

De hoogtijdagen van de videoclip liggen ver achter ons. Maar jullie hebben in de videoclips van Wires, Hank Is Dead en Prehistoric Dog veel tijd gestoken met bovendien een flinke dosis humor er in verwerkt. Je zou verwachten dat Red Fang nieuwe fans heeft gekregen hierdoor. Heb je daar iets van gemerkt?

Ik geef op het moment een interview met een Nederlands metal e-zine en heb net interviews gegeven met metalpers uit Finland en Turkije. Ik kan je garanderen dat zoiets niet was gebeurd als regisseur Whitey McConnaughy niet die videoclips voor ons had gemaakt. De clips hebben ons op de kaart gezet. Dus zijn de hoogtijdagen cht voorbij of is de manier waarop de videoclips gekeken worden simpelweg veranderd? Het is in feite van MTV naar YouTube gegaan, toch?

Zijn jullie van plan om videoclips op te nemen voor singles van het nieuwe album Whales And Leeches? En komen er weer blikjes bier bij kijken?

Absoluut. Ik kan het niet voorstellen dat er in de videoclips op n of de andere manier geen blikje bier te zien is. We hebben al de live-beelden voor de nieuwe video opgenomen. In november gaan we de opnames voor de nieuwe clip afronden tussen de tours door.

Jullie hebben erg veel getourd na Murder The Mountains. Hoe en wanneer heeft het schrijf- en opnameproces plaatsgevonden?

Red Fang - Whales And Leeches Ik heb geen idee. We waren niet betrokken bij dat proces. Relapse heeft een team met tekstschrijvers ingehuurd voor ons en sessiemuzikanten om onze slordige speelstijl na te bootsen. Even serieus: dat is precies wat er gebeurd is... Maar eigenlijk zijn we gestopt met touren en hebben in april een tijd een studio gehuurd zodat er een deadline voor ons kwam. We hadden zon tweenhalf 3 maand de tijd om te schrijven. Deze periode is grotendeels opgegaan aan in de handen wringen en in paniek raken.

Zijn jullie voor een bepaalde richting gegaan toen jullie de songs hebben geschreven en opgenomen?

Zo werken we niet echt. We laten onze inspiratie ons leiden. Ons enige doel was het schrijven van het type muziek dat ons destijds genspireerd heeft om een gitaar op te pakken en in een band te gaan spelen.

Het nieuwe album is getiteld Whales And Leeches. Op jullie eerste album staat ook een nummer met diezelfde titel. Hoe zit dat, wat is de connectie?

Ze zijn compleet ongerelateerd. Nee, eigenlijk, op Murder The Mountains hebben we hetzelfde gedaan (een oude songtitel gebruiken als een albumtitel) en het was pas toen we het artwork voor het nieuwe album zagen dat Whales And Leeches eruit sprong als best mogelijk titel die we konden bedenken.

Dawn Rising is n van mijn favoriete nummer van het nieuwe album. Mike Scheidt van YOB en Vhl zingt daarop mee. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Dat is ook mijn favoriet! We zijn oude vrienden van Mike en YOB is n van mijn favoriete bands aller tijden. We hebben het al jaren over een mogelijke samenwerking. Het heeft alleen lang geduurd voordat het zou mogen zijn.

Bryan Giles en jij zingen allebei. Hoe beslissen jullie wie de zang voor zich neemt voor welk nummer?

Het is meestal vrij duidelijk. Soms, als we het niet helemaal zeker van zijn, doen we beide de zang, luisteren het dan terug en dan is meestal makkelijk om te horen wiens zang beter werkt.

Een paar weken geleden heb ik eens gekeken in welke bands jullie allemaal hebben gezeten vr Red Fang. Jullie hebben allemaal in veel bands gezeten met verschillende muzikale achtergronden. Zijn die verschillende achtergronden een voordeel of nadeel?

Zeker een voordeel. Hoe meer ervaren je wordt door het spelen van verschillende stijlen hoe meer perspectieven je krijgt voor bijvoorbeeld een riff. En je kunt elementen toevoegen die onorthodox overkomen, maar die de muziek interessant en innovatief maken.

Zijn jullie tevreden over hoe Red Fang zich muzikaal heeft ontwikkelt tot dusverre?

Ik vind dat we het behoorlijk goed hebben gedaan, maar we hebben als band meer potentie. Ik ben zeer optimistisch dat we er meer gaan uithalen!

Red Fang

Ik heb jullie live mogen aanschouwen deze zomer. Jullie speelden een strakke en energieke show. Is Red Fang zon typische band die je live moet zien om de nummers van de albums beter te waarderen?

Zonder twijfel, ja. Een live optreden heeft iets speciaals dat je niet op plaat kunt vastleggen. Tenminste in ons geval.

Na jullie Amerikaans tour komt Red Fang weer terug naar Nederland in januari. In maart staan er tot dusverre twee shows gepland in Nederland. Wat kan het Nederlandse publiek verwachten?

Zweet, geschreeuw, boeren, misschien zelfs wat kots en een heleboel tranen.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.