Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  20 februari:
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Orden Ogan, Brothers Of Metal en Wind Rose
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chris Herring (Power Of Omens) - 52
 • Derrick Green (Sepultura) - 51
 • Greg K. (The Offspring) - 57
 • Herman Frank (Accept) - 63
 • Ian Hill (Judas Priest) - 71
 • Jariot Lehtinen (Waltari) - 55
 • Jonas Mäki (Malpractice) - 47
 • Karl-Heinz "Carlos" Krug (Sunterra) - 47
 • Martin "Marthus" Škaroupka (Cradle Of Filth) - 41
 • Matthew Tuck (Bullet For My Valentine) - 42
 • Max Naescher (Elis) - 40
 • Michael "Michelle Darkness" Huber (Elis) - 47
 • Oscar Fredrick Dronjak (Hammerfall) - 50
 • Paul Masvidal (Cynic) - 51
 • Paul Stanley (Kiss) - 70
 • Sid Wilson (Slipknot) - 44
 • Tracii Guns (L.A. Guns) - 56

Vandaag overleden:
 • Dave "Lepard" Hellman (Crashdiet) - 2006
Concertreview

Red Fang en Tangled Horns
Op 6 augustus 2016 in TivoliVredenburg, Utrecht
Een review door Hugo
Foto's door Cynthia

In het weekend waarin het Wacken Open Air-festival plaatsvindt, mogen Red Fang en supportact Tangled Horns in Utrecht het publiek vermaken met een avondje sludge en stoner. Zowel de Amerikanen als Belgen brengen dit jaar een nieuwe plaat uit. De setlists van beide groepen staan dan ook vooral in het teken van nieuwe songs. De concurrentie van 's werelds bekendste metalfestival drukt de opkomst niet. In een stampvolle Pandora-zaal van TivoliVredenburg wordt het een geslaagd feestje. Hugo was erbij om verslag te uit te brengen.

Onze zuiderburen Tangled Horns mogen niet klagen over de animo voor hun optreden deze avond. Wanneer de band het spits afbijt is de zaal behoorlijk gevuld. De Belgen spelen deze avond voornamelijk nummers van de nieuwe plaat Unstoppable Force. Het optreden van Tangled Horns is dik in orde. Toch krijgt de band het publiek pas echt mee met de The Beatles-cover Come Together. Zanger Tim Vandeplas heeft op het eerste oog een wat vaderlijke, burgerlijke uitstraling, maar blijkt een prima vocalist, waarbij zijn toewijding aanstekelijk werkt op het publiek. Al met al een prima optreden, maar ondanks de passievolle inzet lijkt de vonk naar het publiek niet helemaal over te springen deze avond.

Tangled Horns @ TivoliVredenburg, Utrecht, 6-8-2016

De vier heren van Red Fang moeten elkaar wel heel aardig vinden. Er zijn namelijk maar weinig bands die zo intensief toeren als Red Fang. Toch heeft de band deze zaterdag alle reden tot klagen, want hun instrumenten blijken op het vliegveld spoorloos te zijn verdwenen. Met als gevolg dat de heren zowel vrijdag op Wacken als deze avond in Utrecht moeten spelen met geleende dan wel gehuurde materialen. Toch heeft deze tegenslag geen effect op het optreden, want de heren hebben het prima naar hun zin vanavond. De band is overduidelijk populairder geworden, want de Pandora-zaal puilt uit. En dat is geen slechte prestatie gezien de concurrentie van Wacken en de vakantieperiode. Zodra de eerste noten van Dirt Wizard ingezet worden, gaat het (jeugdige) publiek los. Gedurende de hele set is er een moshpit en duikt er zelfs een incidentele crowdsurfer en stagediver op. Vooral de songs van Murder By Mountains worden met veel gejuich door de toeschouwers ontvangen, met uiteraard Wires als absolute crowdpleaser.

Medio oktober verschijnt de nieuwe plaat Only Ghosts. De band heeft blijkbaar veel vertrouwen in die plaat, want Red Fang speelt deze zaterdag maar liefst zes tracks van dat album. Logischerwijs worden deze nog onbekende songs wat minder enthousiast ontvangen. Zanger/gitarist Bryan Giles geeft na afloop aan dat Only Ghosts een wat donkere plaat is geworden. Zo op het eerste gehoor sluiten deze nummers in ieder geval goed aan bij de het overige songmateriaal. Vanwege de reeks van nieuwe songs zakt het optreden aan het eind wat in. Bij de toegift gaat het dak er nog af met de meebruller Prehistoric Dog en laat Red Fang het publiek met een voldaan gevoel achter. Een zeer sterk optreden, al heeft Red Fang hetzelfde manco als Mastodon, dat de zang live vaak ondergesneeuwd raakt in al het gitaar-, bas- en drumwerk.

Red Fang @ TivoliVredenburg, Utrecht, 6-8-2016

Het feit dat Red Fang veel nieuw songmateriaal speelde was gewaagd. Aan de andere kant hebben de Amerikanen het publiek op deze manier nieuwsgierig gemaakt naar de aankomende release. Red Fang blijft een erg vermakelijke livegroep, met leuke, kleine live-ritueeltjes. Bijvoorbeeld het traditionele onderlinge handjes schudden van de heren aan het begin van het optreden, of de gebruikelijke afkondiging en dankzegging tijdens de break in Prehistoric Dog. Ook blijft de band vrijwel direct na het optreden bereid om een praatje te maken met het publiek. Al met al een geslaagd avondje in het mooie Tivoli. Red Fang zou Red Fang niet zijn, als het niet gauw weer opnieuw door Europa aan het toeren ging. Eind oktober staat de band samen met Torche geprogrammeerd in Melkweg Amsterdam.

Setlist Red Fang:
1. Dirt Wizard
2. Bird On Fire
3. Cut It Short
4. Malverde
5. Crows In Swine
6. Blood Like Cream
7. No Air
8. Not For You
9. Wires
10. The Smell Of The Sound
11. The Deep
12. Sharks

Encore:
13. Flies
14. Prehistoric Dog

Setlist Tangled Horns:
1. Momentum
2. Strong Is The Shield
3. Monolith
4. Megalith (Part II)
5. Come Together
6. Monument
7. Stone Dead

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.