Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Interview

Leng Tch'e
Met Nicolas Malfeyt
Door Tatzel
Geplaatst in mei 2010
Het Belgische grindcore gezelschap Leng Tch'e is na enkele line-up wisselingen terug. De opvolger voor Marasmus heet Hypomanic. We informeerden eens bij bassist Nicolas Malfeyt.

Leng Tch'e

Allereerst gefeliciteerd met jullie laatste plaat Hypomanic en de nieuwe labeldeal met Season of Mist. Hoe is deze deal tot stand gekomen en waarom is de samenwerking met Relapse beëindigd?

Bedankt voor de complimenten. Onze deal met Relapse was op en toen zij weinig interesse toonden in de demo's die we hadden gemaakt zijn we beginnen rondkijken naar andere labels. Toen daar weinig schot in de zaak kwam hebben we beslist van de plaat dan maar zelf op te nemen en daarop kwamen wel een hoop reacties. Michael, de baas van Season Of Mist was super enthousiast over het nieuwe materiaal dus die beslissing was gemakkelijk.

Wat vinden jullie zelf van Hypomanic? Is hij geworden zoals jullie ‘m van tevoren in gedachten hadden?

Hij is nog een pak brutaler geworden dan wat ik had verwacht! Ik was sowieso al zwaar onder de indruk van de nieuwe nummers die Jan (gitaar) en Tony (drums) in elkaar aan het boksen waren, maar de produktie van Russ Russell heeft de plaat dan nog eens naar een hoger niveau getild. Het blaast gewoon alles wat we ooit gemaakt hebben weg.

De stijl die op Marasmus al aanwezig was is op Hypomanic nog verder uitgediept. Is dit een bewuste keuze geweest of vanzelf zo gekomen?

Dat komt gewoon vanzelf. Wij beslissen nooit op voorhand hoe nummers moeten klinken, het komt er gewoon uit door de combinatie van de muzikanten die we momenteel ter onzer beschikking hebben.

Hoe schrijven jullie de muziek? En wie is er verantwoordelijk voor alle teksten?

Jan schrijft de riffs bij hem thuis en vervolgens komt hij samen met Tony om er nummers van te maken. Serge schrijft alle teksten.

Leng Tch'e

Zijn er veel nummers extra geschreven en/of opgenomen die uiteindelijk niet op de plaat staan? En zo ja, gaan jullie daar nog wat mee doen in de vorm van een EP ofzo?

Daar moet ik je teleurstellen, want het schrijven van de nummers voor deze plaat heeft al bijna 2 jaar in beslag genomen! De vorige EP (split met Fuck The Facts) hebben we uitgebracht omdat we net een nieuwe lineup hadden en wouden laten zien hoe het nieuwe materiaal klonk, en omdat het anders te lang zou duren tot de nieuwe plaat uitkwam. Maar eigenlijk willen we ons vooral concentreren op full length albums.

In hoeverre hebben jullie inspraak bij de productie van Russ Russell gehad? En hoe was die samenwerking?

Die samenwerking verliep fantastisch. Jan en ik zijn naar Engeland gereisd om Russ te assisteren tijdens de mix. Hij is de hardst werkende producer die ik ooit ontmoet heb. Soms zat hij nog tot een stuk in de nacht door te werken terwijl wij al lang gecrasht waren. Hij weet echt hoe een extreme metalplaat moet klinken en is ook nog eens een super sympathieke en grappige kerel.

Perfervid Odyssey, het bijna 10 minuten durende slotstuk op Hypomanic is opvallend lang, zeker voor een grindcorenummer. Hoe is dit nummer tot stand gekomen?

Eigenlijk bestaat dat nummer uit 3 fases: de intro, het hoofdblok en dan de lange outro. Jan had eerst die intro geschreven, die we trouwens ook af en toe live als intro spelen. Dan kwam hij met een ander nummer af en vonden we het wel een goed idee om die intro daarvoor te plakken, zodat we die toch op de plaat konden zetten. En toen ik tenslotte die laatste riff hoorde vond ik hem zo geweldig dat ik voorstelde om die te blijven herhalen met de bedoeling er een episch einde van te maken. En zo kom je aan meer dan 9 minuten muziek! Dat nummer vat goed samen wat we met Leng Tch'e proberen te doen.

Op Totalitarian zingt Barney Greenway van Napalm Death mee. Hoe hebben jullie hem weten te strikken? En gaat deze samenwerking nog meer gevolgen krijgen zoals een split of een tour met Napalm Death?

We hadden een hoop gastzangers in gedachten maar zoals altijd is het logistiek en praktisch niet altijd zo evident om die op de juiste moment in de studio te krijgen, dus uiteindelijk was enkel Barney beschikbaar. En aangezien Russ de laatste platen van Napalm Death geproduced had, was dat contact snel gelegd. Een tour zou te gek zijn! Napalm Death is uiteraard een grote invloed op ons.

De cd-hoes is niet echt een standaard grindcore-afbeelding, heeft deze nog een speciale betekenis?

Leng Tch'e - Hypomanic Leng Tch'e doet niks standaard! We hadden inderdaad een clichee hoes kunnen maken met ruines van steden of doodskoppen met vleugels, maar daar doen we niet aan mee. We zochten iets in de betekenis van Hypomanic, zijnde de dunne grens tussen creativiteit en volslagen gekheid, met een tikkeltje "gore" uiteraard. Spina (die ook de hoes van The Process of Elimination heeft ontworpen) heeft er zeker en vast een mooi werkje van gemaakt.

Jullie hebben sinds Marasmus een aantal line-up wisselingen gehad. Hoe was deze periode voor jullie?

Een zeer moeilijke periode op z'n minst. We hebben wel vaker van gitarist of zo gewisseld in het verleden maar eerst een stichtend lid en dan een jaar later onze zanger verliezen kwam zeer hard aan. Gelukkig hebben we zeer capabele vervangers gevonden in Tony en Serge. Als de mensen onze nieuwe plaat horen zal iedereen er wel overtuigd van zijn dat we er sterker dan ooit tevoren zijn uitgekomen.

Wat kunnen we verwachten van Leng Tch’e het komende jaar? Festivals? Tour?

We hebben een hoop festivals in de Benelux en Duitsland gepland staan tijdens de zomer en in het najaar gaan we een hoop weekend tours doen, vooral in Duitsland. Hopelijk volgt er dan een volledige Europese tournee in de winter of begin volgend jaar, eens de plaat goed verspreid is en iedereen weet dat Leng Tch'e terug is met een knal!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.