Pit
Enquête

Welke gemaskerde of geschminkte artiest ziet er het gaafst uit?

Alice Cooper
Behemoth
Buckethead
Carach Angren
Cradle Of Filth
Dimmu Borgir
Ghost
Gwar
Heilung
Hell
Immortal
Imperial Triumphant
King Diamond
Kiss
Lordi
Mayhem
Mgła
Mortiis
Mudvayne
Mushroomhead
Powerwolf
Satyricon
Slipknot
Turisas
een andere uitgedoste act, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 februari:
 • Bullet For My Valentine, Jinjer en Atreyu
 • Life Of Agony en Prong
 • 2 februari:
 • An Evening With Knives en Der Mancha Red
 • For I Am King en Another Now
 • 3 februari:
 • Faceless Entity en Morvigor
 • For I Am King
 • Grind Over Den Haag
 • Harakiri For The Sky, Schammasch en Groza
 • Undawn, Grown Cold en Reality Spill
 • Wormrot en Cnnctn Lst
 • 4 februari:
 • Drachten Deathfest
  met o.a. Pestlence, Cancer, Master en Wormrot
 • Dying Fetus, Nasty, Frozen Soul en Cabal
 • Harakiri For The Sky, Gaerea en Schammasch
 • Scumbash
 • 5 februari:
 • For I Am King, Another Now en Reformist
 • Kataklysm, Soilwork en Wilderun 
 • Leprous, Monuments en Kalandra
 • Slapshot, Death Before Dishoner, Risk en American War Machine
  1 maart:
 • Brutus, Psychonaut en Doodseskader
 • Electric Callboy
Kalender
Vandaag jarig:
 • Marco Kautonen (Sethian) - 46
 • Oliver Grbavac (Fleshcrawl) - 41
 • Ron Welty (The Offspring) - 52
 • Urs Fischer (Felony) - 49

Vandaag overleden:
 • Jon Zazula (Megaforce Records) - 2022
Interview

Deadlock
Met Sebastian Reichl
Door Edo
Geplaatst in april 2007
Middels het ijzersterke en zeer verrassende Wolves maakte ik onlangs kennis met het Duitse Deadlock. De combinatie van brute death metal en popachtige vrouwelijke vocalen zorgen voor een afwisselende plaat, waarop ook plaats is ingeruimd voor filmachtige passages en zelfs een stukje techno. Componist/gitarist Sebastian Reichl dient ons vol enthousiasme van repliek.

Deadlock

Gefeliciteerd met het nieuwe Wolves. In mijn ogen is Deadlock nu al één van de revelaties van 2007.

Zeer veel dank! Wij zijn uiteraard ook erg enthousiast over wat we gecreëerd hebben en we hopen de rest van de wereld te ‘Wolvanizen’!

Vertel eens wie er op het idee is gekomen om het album te openen met de woorden ‘come on motherfucker!’.

Ik denk dat dat mijn idee was. Tijdens het schrijven van We Shall All Bleed bedachten we dat we een paar introducerende woorden wilden gebruiken. We wilden het nummer als opener gebruiken en we zochten een zin om de luisteraar op hardhandige wijze te verwelkomen. Wat we proberen is om mensen die naar onze muziek luisteren altijd te verrassen en te entertainen.

Hoe is de combinatie van death metal en popachtige vocalen tot stand gekomen? Dan zijn nogal twee uiteinden...

We snappen dat die combinatie erg extreem is en sommige mensen hierdoor af zullen haken. Als je naar onze eerdere albums luistert zul je merken dat we pas vrouwelijke vocalen gebruiken sinds het album The Arrival uit 2002. Voor ons is het niks nieuws dus. Het enige verschil is dat Sabine nu een fulltime-bandlid is.

Sabines vocalen nemen veel agressiviteit weg in bepaalde nummers. Is dat ook wat jullie probeerden te bewerkstelligen toen jullie in de studio zaten?

Deadlock - WolvesNee, dat hebben we niet zo bedoeld. Voor ons is het belangrijk om gevarieerde muziek te schrijven. We houden erg van clichés en in onze ogen nemen haar zangpartijen niet eens zo heel veel agressiviteit weg. Het album is erg bruut en haar bijdrage zorgt voor wat licht in de duisternis. We vinden het leuk om muziek met veel idiomen te creëren en de luisteraar zo veel mogelijk te vermaken.

Ik ga er vanuit dat keyboards en synthesizers erg belangrijk voor jullie zijn. Sommige passages zouden zo uit een film afkomstig kunnen zijn en dat zorgt voor veel sfeer. Is dit altijd een onderdeel geweest van jullie sound?

Sinds The Arrival hebben we steeds keys en synths aan onze muziek toegevoegd. Zoals je al zei zouden sommige delen zo uit een film kunnen komen en dat is precies het effect dat we wilden bereiken. Die bombastische arrangementen vinden we simpelweg geweldig.

The End Begins kent een nogal vreemd techno-achtige gedeelte in het midden. Waarom hebben jullie er voor gekozen om dit stukje toe te voegen?

Dat is eigenlijk als grap begonnen. Je moet weten dat we allemaal groot fan zijn van het Duitse techno-monster Scooter. We speelden ooit ergens een show en op de terug weg draaiden zijn best-of-cd vier keer achterelkaar en toen begon het idee te spelen om een keer zelf een techno-achtige stuk in één van onze nummers te verwerken. We hebben zelfs contact opgenomen met het management van Scooter om een samenwerking te regelen met zanger H.P. Baxxter, maar vanwege tijd- en organisatorische problemen is dat er niet van gekomen.

Jullie gitaarspel is erg technisch en klinkt Scandinavisch. Zijn jullie vooral door Scandinavische bands beïnvloed?

We praten niet graag over onze helden en voorbeelden omdat we altijd proberen iets fris en nieuws te creëren. Toch moet ik bekennen dat ik erg gecharmeerd ben van enkele Scandinavische bands en eigenlijk zijn alle Deadlock-bandleden wel door die bands beïnvloed. Je hebt die bands toch in je achterhoofd. Als je namen wil horen kan ik alleen zeggen dat ik hou van technische muziek en geniale songwriting.

Heeft Wolves een bepaald thema of staat elk nummer op zich?

Nee, dit album kent geen centraal thema. We wilden een plaat met nummers die afzonderlijk sterk genoeg zijn. Als je toch een rode draad wilt aanwijzen, zou je kunnen zeggen dat alle nummers ons representeren als een sterke en krachtige roedel wolven!

Waarom heet de cd eigenlijk Wolves?

We hebben die titel gekozen omdat we vinden dat Deadlock veel vergelijkingen treft met wolven. Wolven zijn namelijk echte doorzetters en helaas ook zeer zeldzame dieren. Ze leven altijd in een roedel en vertonen een karakteristiek sociaal gedrag. Onze roedel is eveneens zeer loyaal en onze idealen worden met uitsterven bedreigd. Daardoor denk ik dat Wolves de beste titel is voor deze plaat. Het karakteriseert de band en onze muziek.

Deadlock

Wat is volgens jou Deadlock’s sterkste eigenschap?

Onze sterkste eigenschap is volgens mij dat we absoluut niks geven om wat andere mensen zeggen. Wij zijn de muzikanten en wij creëren de muziek en de kunst die we willen creëren. De mensen die onze muziek waarderen mogen meedelen in dit avontuur!

Wat is het belangrijkste dat je heb geleerd toen je jullie eerste twee full-lenghts schreven?

Je kan plannen wat je wil, het resultaat zal altijd anders zijn dan wat oorspronkelijk de bedoeling was! Geloof die woorden!

Ik zou graag eens een Deadlock-optreden bijwonen, maar vooralsnog hebben jullie nog niks gepland in Nederland.

Op 26 mei spelen we in Eeklo, in België. Hopelijk zal de mogelijkheid zich voor doen om dit jaar ook een aantal shows te doen in Nederland. Het is verstandig om regelmatig onze website www.xdeadlockx.com te checken voor de laatste ontwikkelingen!

De laatste woorden zijn voor jou.

Bedankt voor je interesse in Deadlock en de mogelijkheid om je te spreken. We zijn zeer dankbaar voor jullie support. Hopelijk zien we jullie spoedig bij een optreden in Nederland!

Pitfest

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.