Enqute

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang Black-Ingvars
Dancing Queen Diablo
Does Your Mother Know Ash
Eagle Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! Mgo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! Tragedy
I'm A Marionette Ghost
Knowing Me, Knowing You MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me Avantasia
Lay All Your Love On Me Helloween
Mamma Mia The Black (Sweden)
Money, Money, Money At Vance
Money, Money, Money Mental Crypt
Ring, Ring Sator
S.O.S. Fozzy
Summer Night City Therion
Take A Chance On Me The Black (Sweden)
The Winner Takes It All At Vance
Voulez-Vous Morgana Lefay
Waterloo Black-Ingvars
Waterloo Nation
When I Kissed The Teacher Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enqutes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • rstir
 • Hllas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 28-12-2021.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Bassem Deaibess (The Hourglass) - 44
 • Clevdh (Orakle) - 42
 • Daniel Botti (Node) - 43
 • Gylve "Fenriz" Nagell (Darkthrone) - 50
 • Jesper Strmblad (In Flames) - 49
 • Muhammed Suimez (Necrophagist) - 46
 • Sigurd "Satyr" Wongraven (Satyricon) - 46
 • Steve Smyth (Nevermore) - 51
Concertreview

Lamb Of God, DevilDriver en The Agony Scene
Op 8 december 2005 in Melkweg, Amsterdam
Een review door Bob
Foto's door Bob
The Agony Scene begon tot ergernis en irritatie van velen al ver voor de aanvangstijd met spelen. Sterker nog, toen de klok die tijd naderde (half 9) was de band al lang en breed klaar. Goed, het is gebeurt inderdaad vaak dat een voorprogramma nog geen 10% van de betalende bezoekers kan interesseren, maar dit is toch te gortig. Daarbij was The Agony Scene zo slecht nog niet. Als Edo in zijn review beweert dat de metalcoreband in moordend tempo doordendert, heeft 'ie helemaal gelijk. De kleine maar forse zanger Mike Williams krijgt het voor elkaar om meer dan drie mensen te laten pitten, en herinnert ons nog even aan het overlijden van ex-Pantera gitarist Dimebag Darrell een jaar geleden.

The Agony Scene

En dan DevilDriver! De verextremiseerde metalband van ex-Coal Chamber zanger Dez Fafara is overheersend. Podiumduivel Dez leidt, het publiek volgt fanatiek en zonder aarzelen - Goedenavond, meneer Fafara, waar kunnen wij u mee van dienst zijn? U wilt bloed zien? Een uitstekende keus meneer. U vraagt, wij draaien. DevilDriver wordt daarmee een stuk beter beantwoord dan anderhalf jaar geleden in het voorprogramma van In Flames. Er is voornamelijk aandacht voor het tweede album "The Fury Of Ou Maker's Hands", maar ook voor onder andere "I Could Care Less" wordt tijd vrijgemaakt. De pit is overdonderend. Dez gebiedt de circelpit om de pilaren heen te gaan, wat betekent dat een kleine honderd man er omheen mosht, en de rest weggedrongen wordt. Daarnaast kan Dez het niet laten veschillende mensen te groeten. Niet alleen emo-fans krijgen een stevige fuck-you naar zich geslingerd, ook de moordenaar van Dimebag Darrell wordt niet vergeten (later zal Dimebag geerd worden met een minuut indrukwekkende stilte). Gezellige boel dus, dat DevilDriver.

DevilDriver

Na de tomeloze agressie van DevilDriver komt Lamb Of God als een groepje makke lammetjes over not. Als zanger Blythe zijn mantel van kalmte halverwege "Laid To Rest" afwerpt en het publiek induikt escaleert de situatie in de zaal opnieuw. De rauwheid en kwaliteit van de show is vergelijkbaar met de niet lang geleden verschenen dvd "Killadelphia", setlist inbegrepen. Een beeeeetje voorspelbaar dus, maar daar malen we niet om. "Now You Got Something To Die For" en "11th Hour" zijn genoeg om een stevig moshfeest op te beginnen.

Tijdens Lamb Of God zit de Melkweg ook stampvol. 'Rustig' genieten van de show is er niet bij, om over fotograferen nog maar niet te spreken. Dimebag wordt wederom geerd, ditmaal met een stevige teug whiskey voor ieder van de bandleden. De rest wordt in het publiek gegoten. Hoewel de chaos compleet lijkt, wordt de ultieme teringzooi-ervaring die DevilDriver heet zowel in spel als beleving niet overtroffen. Geen punt, we maken er evengoed wat van als de band strak en wel "Ruin" inzet of de intro van "Omerta" door de zaal laat schallen. En toch blij zijn als je eenmaal buiten staat om wat frisse decemberlucht te happen, die tegelijkertijd je van zweet doorweekte shirt kan laten drogen. Wat een feest.

Reactie van Tomas op 18-12-2005 om 14:19u


Je omschrijft het perfect! Je zou recensist moeten worden! ;) Het was een geweldig feest!

Reactie van Laus op 20-12-2005 om 12:18u


was een fijne avond! Goede show beide bands....Alleen soms net iets te druk in de zaal.

Reactie van Jonas op 28-12-2005 om 17:07u


Supervette avond. Inderdaad jammer dat The Agony Scene al klaar was, beetje raar want daar heb ik toch ook voor betaald?? Devildriver en Lamb of God maakten het in ieder geval ruimschoots goed!!!

Reactie van maaike op 29-05-2006 om 22:07u


feeeeeeeeeeeeeeeet feest,

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.